Akutbehandling af hunde og katte

Det kan være svært selv at afgøre, om dit kæledyr har brug for at komme til dyrlæge omgående eller om du bare skal bestilles tid i almindelig åbningstid. Kontakt os på telefon, for at få rådgivning. I AniCura er der altid en døgnbemandet vagttelefon, hvis man har brug for akut dyrlægehjælp.

København

Poppelstykket 11 2450 København SV
Rutevejledning +45 3617 5711

Hvornår bør du opsøge dyrlægen akut?

Ved akutte sygdomstilfælde anbefaler vi altid, at du tager dyret til nærmeste dyrehospital hurtigst muligt. Eksempler på sådanne tilfælde er:

Andre tilstande, som behøver akut tilsyn af en dyrlæge:

Hvis du er i tvivl om din hund eller kat har brug for akutbehandling, så kontakt os hellere én gang for meget end én gang for lidt! 

Nedenfor lister vi nogle af de behandlinger, som dit kæledyr kan få brug for.  

Intensivbehandling af kæledyr 

I tilfælde af at dit dyr bliver meget alvorligt sygt, kan det blive nødvendigt at få behandling på intensivafdelingen. En intensivafdeling er beregnet til svært syge dyr, som behøver nøje overvågning, avanceret behandling og langtidspleje. Her er der personale, der passer på dyret døgnet rundt, og der findes avanceret udstyr til overvågning og behandling. 

Samtlige dyrehospitaler i AniCura har et tæt samarbejde for at udvikle intensivbehandlingen i Norden. 

Blodbank til hunde og katte 

En blodtransfusion kan gøre forskellen mellem liv og død, når dit kæledyr er i en akut situation. Det kan være nødvendigt, når et dyr har mistet meget blot ved en ulykke, i forbindelse med en operation eller ved andre sygdomstilfælde. Hos AniCura tilbyder vi mulighed for blodtransfusion til hunde og katte. 

Blodproduktet gives intravenøst. Det blod som gives, kommer fra friske individer, som stiller op på frivillig basis. Inden, under og efter transfusionen overvåges det modtagende dyr meget nøje. Dyrets temperatur, puls, vejrtrækning og slimhindefarve kontrolleres med et særligt transfusionsskema. 

Er du interesseret i, at dit dyr donerer blod, så kontakt venligst dit nærmeste dyrehospital. 

Akutkirurgi til hund og kat

Akutkirurgi er en vigtig del af vores kirurgiske arbejde, og det kan være livreddende i en akut situation. Akutkirurgi kan være alt lige fra eksempelvis mindre bidskader, livmoderbetændelse, kejsersnit eller tarmslyng.

Hos AniCura kan vi udføre langt størstedelen af akutte operationer på patienter med livstruende skader, indre blødninger og infektioner.

Vagtafgift

For at kunne tilbyde optimal sygepleje døgnet rundt til akut dårlige dyr, debiteres en vagtafgift og et vagttillæg alt efter hvilken tid på døgnet, du kommer. 

København

Poppelstykket 11 2450 København SV
Rutevejledning +45 3617 5711