Hunde i hjemmet forebygger børneeksem

Ny forskning viser, at hunde i hjemmet kan forebygge den hyppige lidelse børneeksem. Og jo flere hunde, jo bedre.

Børneeksem er en af de hyppigst forekommende børnesygdomme i vesten og i Danmark rammes hvert 5. barn af sygdommen. I et stort dansk studie har forskere nu opdaget, at risikoen for at udvikle børneeksem falder markant, jo flere hunde der er i hjemmet. 

Det danske forskningscenter COPSAC - Copenhagen Studies on Asthma in Childhood, har gennem flere år fulgt to store grupper af danske familier, med det formål at finde årsager til astma og relaterede sygdomme, herunder børneeksem. 

Studiet kan ikke afgøre hvorfor hunde i hjemmet har så markant en betydning for om børn udvikler børneeksem, men en tolkning kan være, at hunde er uhygiejniske. Hunde spreder bakterier, og en af årsagerne til børneeksem kan være en ubalance i bakteriemiljøet tidligt i livet. Man kan derfor gætte på, at hunde bærer gode bakterier med sig, og dette gavner småbørns immunforsvar. 

Med tiden er målet at finde ud af, præcist hvilken bakteriesammensætning der giver en god effekt, så man kan påvirke barnet for disse bakterier. På den måde kan man muligvis sørge for at barnets immunforsvar udvilker sig optimalt i fremtiden. 

Læs mere om studiet her.