Juletiden nærmer sig

Kom sikkert igennem julen med din firbenede ven

Her er 10 tips du kan bruge henover julen:

 1. Fed mad er en stor synder under julen og kan give betændelse i bugspytkirtlen, også kaldet akut pancreatitis. Vi ser det desværre rigtig tit på denne tid af året. Læs mere om hvad det er og hvilke symptomer du skal holde øje med hvis uheldet er ude: https://www.anicura.dk/fakta-og-rad/hund/pankreatitis-hos-hunde/
 2. Rosiner, vindruer og solbær indeholder alle tre et stof der er giftigt for både hunde og katte, som kan være forbundet med akut nyresvigt.
 3. Umodne grønne kartofler og kartoffelplantens blade indeholder to slags giftstoffer der er giftige i større mængder hos både hund og kat, som i værste fald kan give vejrtrækningsbesvær og kramper.
 4. Alle slags løg er giftige for både hund og kat, og kan give opkast og diarré, og i værste tilfælde føre til ødelagte blodceller og anæmi.
 5. Julestjerne er giftig for både hund og kat, som kan give mavesmerter, vejrtrækningsproblemer og hallucinationer.
 6. Chokolade har indholdsstoffet teobromin, som har en stimulerende effekt på nervesystemet. Dette stof er hunde og katte meget mere følsomme overfor end mennesker, eftersom de nedbryder stoffet 8 gange langsommere.
  Læs mere her:
  Hund: https://www.anicura.dk/fakta-og-rad/hund/chokoladeforgiftning-hos-hund/ 
  Kat: https://www.anicura.dk/fakta-og-rad/kat/chokoladeforgiftning-hos-kat/
 7. Kaffe, the, kakao, tobak - kakao indeholder samme stof som  chokolade og er giftigt for hunde og katte. Koffein og andre nydelsesmidler er også giftige og kan alle give opkast, diarre, påvirkning af hjertet og nervesystemet.
 8. Alle nødder er giftige for hunde og særligt macadamianødder er rigtig farlige. Forgiftning af nødder kan forårsage slaphed, nedstemthed, usikkerhed på benene, kramper, feber og nedsat leverfunktion.
 9. Fremmedlegemer er også en ting vi tit ser i julen. Det kræver kun en øjebliks uopmærksomhed, for at din hund eller kan kan have slugt noget der skal opereres ud. Det kan være alt fra garn, julepynt, strømper m.m. Hvis du opdager det hurtigt så skynd dig at ringe til os. Er du her indenfor 30-60 min kan vi være heldige at få det ud ved opkast. Er der gået længere tid kan det være passeret videre fra mavesækken til tarmen og skal derfor ud via operation. 
 10.  HUSK!!! Det kan være rigtig svært at få en tid imellem jul og nytår, sørg derfor for at have styr på nytårsmedicinen i god tid. Vi oplever rigtig mange opkald i denne periode med ejere der akut står og mangler nytårsmedicin. Da det er receptpligtigt medicin kræver det en konsultation indenfor et år hvis du er vores egen klient. Hører du til et andet sted, kræver det en konsultation på dagen -hvilket kan blive dyrt.

Flere nyheder

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.