Forsikring af hund og kat

Hvis din hund eller kat kommer til skade eller bliver syg sker det ofte uforudset, hvormed der desværre også medfølger ekstra udgifter, når dyret skal behandles hos dyrlægen. Afhængigt af dyrets tilstand kan dyrlægebehandlingen løbe op i et stort beløb, som dyreejeren selv må stå for at betale, hvis dyret ikke er forsikret hos et forsikringsselskab. Hos AniCura anbefaler vi derfor, at du tegner en forsikring til dit dyr, så du kun behøver at bekymre dig om dit dyr og ikke udgifterne forbundet med behandlingen.

Hvorfor forsikre sit dyr?

Mange dyreejere fravælger en forsikring i tro og håb om, at det ikke bliver nødvendigt. Selvom vi ikke håber, at forsikringen bliver nødvendig for dit dyr, er det et godt sikkerhedsnet at have, hvis uheldet skulle være ude. Uforudsete omkostninger ved dyrlægebehandlinger kan blive høje, og det ville være ærgerligt, hvis økonomien skulle være afgørende for, om hvorvidt dyret behandles eller ej. Med en dyreforsikring kan du som dyreejer alene fokusere på, at dit dyr igen bliver frisk.

Hvordan virker en dyreforsikring?

En dyreforsikring er ofte gældende i et år ad gangen. Forsikringssummen, som er det maksimale beløb forsikringen dækker per år, bestemmes af selskabet, men kan variere afhængigt af selvrisiko, alder med mere. 

Mange forsikringsselskaber tilbyder en forsikring med en selvrisiko bestående af en fast og en variabel del. Det betyder, at når dyrlægeudgifterne overstiger den faste selvrisiko, skal dyreejeren betale en vis procentdel af de resterende omkostninger. 
Det er vigtigt at være opmærksom på, at der er visse udgifter, som forsikringen normalt ikke erstatter, som for eksempel overnatningstillæg, vagtgebyrer eller neutralisering, hvis det ikke er nødvendigt af medicinske årsager.

Et eksempel på en forsikringsafregning kan være:
Et kæledyr er forsikret med en forsikringssum på 30.000 kr. per år, mens den faste selvrisiko er på 2500 kr. og den variable selvrisiko er på 15 %.

Dyrlægeomkostningerne ved et besøg bliver 10.000 kr. Når den faste selvrisiko fratrækkes beløbet bliver det: 10.000 – 2.500 = 7.500 kr.
Dyreejeren betaler den variable selvrisiko på 15 % af de resterende 7.500 kr., hvilket er 1.125 kr.
Det samlede beløb, som dyreejeren skal betale er: 2.500 + 1.125 = 3.625 kr.

Forsikringsselskabet dækker de resterende 6.375 kr.
Forsikringssummen til resten af året er: 30.000 – 6.375 = 23.625 kr.

Hvilket forsikringsselskab skal jeg vælge?

Der er flere forskellige forsikringsselskaber at vælge imellem, hvorfor det som dyreejer er en god idé at stifte bekendtskab med disse, da regler og vilkår er varierende fra selskab til selskab.

Eksempelvis er det forskelligt om udleveret medicin eller genoptræningsomkostninger er dækket af forsikringen. Hos nogle forsikringsselskaber falder forsikringssummen også med alderen på dyret.

Dog kræver at næsten alle forsikringsselskaber, at din hund eller kat er ID-mærket og har en gyldig vaccine for at en aftale kan indgås. Det anbefales, at forsikringen tegnes inden 4 måneders alderen for at opnå den bedste dækning.

Hvis du er i tvivl om, hvilken forsikring du skal vælge til din hund eller kat, kan du kontakte de forskellige forsikringsselskaber for nærmere information. Er du stadigvæk i tvivl, er du velkommen til at tage en snak med os. 

Se forsikringselskabernes forsikringsoversigt for 2016.

forsikringsoversigt-hundogkat.pdf

Flere nyheder

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.