8 tips til hvordan du undgår dyrlægen i julen

Vi vil gerne have, at du kommer og hilser på os, men vi vil allerhelst have, at din hund eller kat er frisk og rask! Så her får du 8 tips til at undgå sygdom i juletiden. Vuf, miav og rigtig god jul!

 Julemad

Mad som er rigt på fedt kan føre til pankreatit, som er en inflammationstilstand i bugspytkirtlen. Det kan også føre til mave-tarm problemer. Hunde skal også holdes fra løg (som der eksempelvis er i frikadellerne), nødder, vindruer, rosin og chokolade. Pas på at julegæster ikke stikker hunden noget "godt" at spise. Det er ikke sikkert, at de ved, at hunden ikke kan tåle meget af julens mad.

Juleplanter

Mange katte tygger gerne på planter, hvis de får chancen. Pas på julestjerne, amaryllis, hyacint, krokus, mistelsten, vedbend og taks som alle er giftige planter.

Bliver dit dyr forgiftet, så kontakt straks dyrlægen.

Gæster og mærkelige nisser

Jule- og nytårsgæster indebærer ofte, at mange samles til fest. En forsigtig kat eller hund bliver let stresset over, at intet er som det plejer, og huset fyldes af mærkelige "nisser". Sørg for at dyret har et sted at gå hen med ro, fred, lidt mad og drikke. 

Spænd sikkerhedsselen

Hvis du skal ud at rejse, så sørg for at din bedste ven rejser sikkert i et godt bur. Er det ikke muligt at tranportere din hund eller kat i bur, så sørg for at de er spændt fast med sele. Både for din og for dit dyrs sikkerhed.

Levende lys

En logrende hale eller en nysgerrig snude kommer let ind i stearinlysets flamme. Lad ikke din hund og kat være uden opsyn i et rum med tændte lys. Skulle dit dyr brænde sig på ild eller varm væske, så sæt den omgående under bruseren og brus den med lunkent vand i mindst ti minutter og kontakt dyrlægen.

Gran

Pas på med de skrøbelige julekugler. Glasskår kan let give skader i små, bløde poter. Sørg for at lyskæder og ledninger er uden for rækkevidde af skarpe tænder og kløer. Vær opmærksom på om katten skulle finde på at klatre op i træet og pas på at ingen af dyrene drikker vandet fra juletræsfoden.

Chokolade

Lad ikke chokoladen ligge fremme. Kakao indeholder et stof ved navn theobromin, og det er meget giftigt for både hund og kat. Theobromin påvirker mave, tarmsystem, nerver og hjerte. Mængden af theobromin varierer med kakaoindholdet. Jo mørkere chokolade, jo mere kakao. Symptomer på forgiftning er opkast, øget urinering, kramper og i værste tilfælde kan dyret dø.

Kontakt altid dyrlægen hvis din hund har spist chokolade!

Gavebånd

Lad ikke gavebånd ligge fremme under træet og pak hurtigt gavepapiret væk når gaverne er åbnet. Gavebånd kan give alvorlige og livstruende skader i tarmen hos både hund og katte.

Flere nyheder

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.