Julegodter og ondt i maven

Det kan være rigtig svært ikke at dele glæden ved december måned med sin firbenede bedste ven. Men husk! mad er ikke kærlighed!

Men der er mange julefristelser der kan have alvorlige konsekvenser for vores kæledyr. Ifølge tal fra Agria Dyreforsikring er december den måned, hvor flest hunde ender hos dyrlægen med forgiftning. Så hold ekstra øje, og er du i tvivl så sidder vi altid klar til at besvare dit opkald!

 

Her er 8 ting du skal holde i sikkerhedsafstand for dyrene i hjemmet, og ikke efterlade uden opsyn (det smager jo godt –så hvem ville ikke prøve?)

1. Fed mad; er en stor synder i betændelse i bugspytkirtlen, også kaldet akut pancreatitis. Vi ser det desværre rigtig tit på denne tid af året.
Læs mere her: https://www.anicura.dk/fakta-og-rad/hund/pankreatitis-hos-hunde/

2. Rosiner, vindruer og solbær; alle tre indeholder et stof der er giftigt for både hunde og katte, som kan være forbundet med akut nyresvigt.

3. Kartofler; umodne grønne kartofler og kartoffelplantens blade indeholder to slags giftstoffer der er giftige i større mængder hos både hund og kat, som i værste fald kan give vejrtrækningsbesvær og kramper.

4. Løg; alle slags løg er giftige for både hund og kat, og kan give opkast og diarré, og i værste tilfælde føre til ødelagte blodceller og anæmi.

5. Julestjerne; er giftig for både hund og kat, som kan give mavesmerter, vejrtrækningsproblemer og hallucinationer.

6. Chokolade; indholdsstoffet teobromin har en stimulerende effekt på nervesystemet. Dette stof er hunde og katte meget mere følsomme overfor end mennesker, eftersom de nedbryder stoffet 8 gange langsommere.
Læs mere her: 
Hund: https://www.anicura.dk/fakta-og-rad/hund/chokoladeforgiftning-hos-hund/ 
Kat: https://www.anicura.dk/fakta-og-rad/kat/chokoladeforgiftning-hos-kat/

7. Kaffe, the, kakao, tobak; kakao indeholder samme stof som i chokolade er giftigt for hunde og katte. Koffein og andre nydelsesmidler er også giftige og kan alle give opkast, diarre, påvirkning af hjertet og nervesystemet.

8. Nødder; alle nødder er giftige for hunde og særligt macadamianødder er rigtig farlige. Forgiftning af nødder kan forårsage slaphed, nedstemthed, usikkerhed på benene, kramper, feber og nedsat leverfunktion.

 

Flere nyheder

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.