5 råd til at slanke din hund eller kat efter en fed jul

Har du bl.a. svært ved at mærke din hund eller kats ribben, som er en indikation på overvægt, så er du ikke alene. Op mod 40 procent af danske hunde lider af overvægt, og tallet for katte er formentlig det samme. Herudover tager mange kæledyr på henover julen, fordi de får ekstra godbidder. Overvægt fører på sigt til smertefuld leddegigt, hjertekarsygdomme og i visse tilfælde diabetes. Se her hvordan du hjælper din hund med at tabe sig og forebygger livsstilssygdomme og dermed sparer udgifter til behandling.

  1. FJERN GODBIDDERNE: Så er julen overstået, og første skridt er, at du fjerner stort set alle godbidder, inkl. lækre madrester fra bordet. Godbidder må ikke fylde mere end 10 procent af hele madindtaget. Skift i nedtrapningsperioden godbidderne ud med kalorielette kiks.
  1. KØB SLANKEMAD: Har din hund for meget flæsk på kroppen, og har den taget ekstra på i julen, bør du give den en lettere diæt. Vi anbefaler lightprodukter, som har få kalorier og indeholder masser af fibre. Fiberrig kost er sund og giver dit kæledyr energi og lyst til at røre sig, hvilket øger forbrændingen. Det giver også dyret en fornemmelse af at være mæt, hvilket sænker appetitten.
  1. KONTROLLÉR FEDTINDTAGET: Er din hund eller kat kommet på smalkost, så er det en god idé at følge med i fedtindholdet i den mad, du serverer. Ligesom almindelig menneskeføde, kan du studere antallet af kalorier pr. 100 gram på bagsiden af dine foderposer. En mellemstor hund bør i gennemsnit ikke indtage mere end ca. 50-60 kalorier pr. kg om dagen. For en almindelig indekat rækker 40-50 kalorier pr. kg. Begge tal kan dog variere.

 

 

 

 

 

  1. SKRU OP FOR MOTIONEN: Ønsker du også at komme i bedre form, kan du kæde din og dit kæledyrs motion sammen. Er du

    glad for at løbe, er det en god idé at tage din hund med på løbeture, hvor du gradvist bygger distancen op. Andre forslag kan være apporteringsøvelser, hvor din hund henter og bringer en bold eller pind. For at øge forbrændingen må du gerne aktivere den flere gange om dagen ud over den almindelige luftning. Har du en indekat, bør du købe legetøj, som aktiverer din kats jagtinstinkter eller legelyst. Det kan f.eks. være en drillepind, Bird, som katten jagter.

AniCura

  1. TAG EN TUR I WALTERWALKEREN: De fleste ældre hunde og katte får gigt. Det betyder, at de har smerter i leddene, og fordi de løber mindre, tager de på i vægt, som igen hæmmer deres mobilitet. Er din hund gigtramt, kan du motionere den i vand. Bor du ikke nærheden af vand, kan vi tilbyde din hund regelmæssig motion i vores Waterwalker. Her træner hunden sine muskler, kondition og led i et vandbassin med modgående strøm uden at lægge pres på de svage og ømme led.

Flere nyheder

Luk

Fejl

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.