Dygtig dyrlæge søges

Vi søger lige nu flere dyrlæger til vores stab Ansøg her

Gratis slanketjek januar & februar

Gratis slanketjek hele januar og februar! Gør dit kæledyr en tjeneste og hjælp det med at holde vægten.

Motion kan forlænge livet og livskvaliteten

Overvægt er desværre et stigende problem for såvel den danske befolkning som dens firbenede venner. Andelen af overvægtige kæledyr stiger og dermed også de sygdomme der følger med. Her kan blandt andet nævnes gigt, sukkersyge, organproblemer samt mave-tarmproblemer.

Jo tykkere hunden eller katten er, jo mere slider det på dens krop. Det kan være et svært emne at tale om, fordi det ofte er misforstået godhed. Men den gode mad ejerne giver deres kæledyr af kærlighed og omsorg, kan ende med at give store problemer for hunden og katten.

Dyr defineres som decideret overvægtige, når de vejer 15 % over deres normalvægt. Det svarer til at en mellemstor hund med en idealvægt på 25 kg er nået op på 28,75 kg. Eller at huskatten vejer 500g for meget. Det syner ikke meget på vægten, men i forhold til hundens kropsmasse, er det rigtigt meget.

Når først dyret er blevet rigtig tykt, er det svært at få den slanket. Det er langt bedre at holde vægten nede og forebygge problemet. Er skaden sket og din hund eller kat er blevet for tyk, er der to sikre veje til vægttab:

  • Lavere energiindtag
  • Mere motion

Hunden eller katten kan enten få færre kalorier ved at indtage en mindre mængde mad af sædvanlig slags eller ved at spise slankefoder. Slankefoder er et fuldfoder sammensat således det har færre kalorier (typisk sænkes fedtprocenten i foderet) og flere fibre, så dyret stadig har en chance for at føle sig mæt.

Mere motion drejer sig om flere gåture, mere leg, løbeture, svømmeture – kun fantasien sætter grænser. For kattens vedkommende drejer det sig om at give den flere muligheder for aktivitet. For en indekat handler det meget om leg og steder, den kan klatre og boltre sig. Motion kan ikke blot forlænge livet, men også livskvaliteten hos dit kæledyr.

Hele januar og februar tilbyder alle AniCura klinikker gratis slanketjek. Kontakt os på tlf. 96361200 for at bestille tid. 

Flere nyheder

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.