Dygtig dyrlæge søges

Vi søger lige nu flere dyrlæger til vores stab Ansøg her

Forebyggende behandling mod flåter

Foråret er på vej – vejret bliver varmere, naturen springer ud og gåture i parker og skove bliver en ugentlig rutine. Men med foråret følger også, at flåten bliver aktiv og er på jagt efter værtsdyr, den kan suge blod fra. Flåter kan være bakteriebærer og overføre alvorlige sygdomme som borreliose, anaplasmose og TBE til deres bytte. Det er derfor vigtigt, at vi passer ekstra godt på vores hunde, katte og andre kæledyr, hvis de kommer ud i naturen i de lune måneder.

Heldigvis kan vi forebygge vores dyr imod at blive bidt af flåter. Der findes nemlig flere forskellige præparater, der sørger for at holde flåterne væk eller dræber dem, hvis de sætter sig på dyret. Præparater, der har vist sig at have videnskabeligt dokumenteret effekt, er spot-on præparater, tyggetabletter og halsbånd. Nogle præparater indeholder kemiske stoffer, mens andre alene består af naturlige stoffer. Bemærk at præparater beregnet til hunde ikke må anvendes til katte og omvendt.
  • Spot-on præparater er midler mod flåter, der dryppes på dyrets nakke. Lugten holder flåterne væk og dræber parasitter.
  • Tyggetabletter indeholder et stof der er giftigt for flåter og dræber dem, når de suger blod fra værtsdyret.
  • Et antiflåt-halsbånd virker ved, at det udskiller stoffer som påvirker flåten, så den lammes og falder af.

Vi håber, at dig og dit kæledyr kommer igennem de lune måneder uden flåtbid!

Flere nyheder

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.