Er dyrlægebesøg dyre? -priser

Synes du, at dyrlægebesøg er dyre? Prisen hos dyrlægen dækker mere end løn!

Dyrlægen bruger måske 20 minutter på at tage et røntgenbillede af en skadet hundepote - alligevel koster det op mod 1000 kr, - men det er der en god forklaring på.

Medicinen koster det samme hos dyrlægen som på apoteket, dyrlægen tjener ikke på salg af medicin. Det er bestemt via lovgivning. Dvs. der er ikke en indtjening fra medicinsalg til at dække lønomkostninger til de dygtige veterinærsygeplejersker.

Der er momspligt på dyrlægebehandlinger, det er der ikke hos hverken den almindelige læge, hos tandlægen eller på hospitalet. Staten vil altså også gerne have sin del af din betaling hos dyrlægen.

Der er intet offentligt tilskud til dyrlæger, så betalingen for behandlingen skal dække alle udgifter på dyrehospitalet.

Det vil sige udgifter til løn, husleje, moms, lovpligtige eftersyn af laboratorieudstyr, røntgenanlæg, erhvervs og arbejdsskadeforsikringer, vedligeholdelse og efteruddannelse af klinikpersonalet.

Ud over lønninger til dyrlæger er der udgifter til veterinærsygeplejersker og -elever, samt personale til rengøring.

Her på klinikken har vi 4 faste dyrlæger, 3 veterinærsygeplejersker og 3 elever ansat.

Avanceret udstyr er nødvendigt, men det er dyrt.

Et moderne dyrehospital har meget udstyr, der er dyrt i indkøb og vedligeholdelse. Dette er eksempelvis digitalt røntgen med tilhørende software og udstyr, ultralydsskanner, endoskop og monitoreringsudstyr til operationer.

Foruden disse apparater er der daglige udgifter til sterilt operationsudstyr, kanyler, sprøjter, forbindstoffer og blodprøveglas, så al behandling kan være så sikker for patient og ejer som muligt.

Dertil kommer vedligeholdelse af udstyret; for eksempel skal røntgenapparater leve op til en række krav fra myndighederne.

Klinikken er også nødt til at investere i IT-systemer, der holder styr på tidsbestillinger, medicinkataloger og journaler på hver enkelt dyr, der er behandlet i klinikken.

Bygninger

Udgifter til bygninger skal betales over dyrlægeregningen. Dyrlæger i byerne betaler ofte en høj husleje for en central placering, som gør det nemt for dyrene og deres ejere at komme frem til klinikken. Og mange klinikker har også plads til indlagte patienter.

Forsikringer

Også forsikringer er en post på budgettet. Både de forsikringer, vi har pligt til at betale som arbejdsskade- og erhvervsansvarsforsikringer samt sygedriftstabsforsikringer og forsikringer for inventaret for at få dækket eksempelvis røntgenapparater mod elektriske fejl.

Moms på hele dyrlægeregningen

Regningen for få trukket en tand ud på en hund hos dyrlægen bliver helt automatisk 25 % dyrere end regningen for at få trukket en mennesketand ud hos tandlægen. For der er moms på alle regninger fra dyrlægen, mens tandlægeregningen er fri for moms.

Momsloven fritager alle sundhedsydelser fra moms hos tandlæger, læger, hospitaler, fysioterapeuter og kiropraktorer. Men det gælder ikke behandlinger hos dyrlæger.

Sygeforsikring af hund og kat

Både hunde og katte kan sygeforsikres fra de er omkring tre måneder. En sygeforsikring dækker de fleste udgifter ved sygdom - og på den måde slipper ejeren af dyret for økonomiske bekymringer, hvis katten akut skal opereres for urinvejssten eller hvis hunden får allergi, som skal udredes og behandles. 

Når vi ser en ny hund eller kat til den første vaccination opfordrer vi meget til, at man sygeforsikrer dyret. For vi risikerer senere at stå med de samme ejere med en påkørt hund, hvor en operation kan koste 10.000, 15.000 eller helt op til 20.000 kr. Det bringer en hunde- eller katteejer i et skrækkeligt dilemma, som kan være et valg mellem liv eller død.

Vi giver en meget udspecificeret faktura, for at der er gennemsigtighed i priserne. Spørg gerne hvis der er noget du ikke helt forstår.

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.