Sygeforsikring

Hos hund er ansvarsforsikringen lovpligtig, og beskytter hvis din hund påfører andre mennesker, dyr eller ting skade. Heldigvis er det ikke alle der kommer ud for det, men desværre sker det for mange – hunden eller katten bliver syg. Hvis det er en ukompliceret behandling kan man som ejer normalt godt overskue udgifterne.

I andre tilfælde er der behov for forskellige laboratorieudgifter og evt. operation og så begynder det for mange at blive mere uoverskueligt, specielt hvis man dyret skal behandles udenfor normal åbningstid. Både for ejer og dyrlæge er det meget ubehageligt at ende i en situation hvor man er nødt til at aflive et dyr pga. økonomi. I andre tilfælde vælger ejere at ”trække” besøget for lang tid hvorved problemerne forværres.

Hvis man har en sygeforsikring på sit kæledyr bliver det ikke økonomien som afgør hvilken behandling man vælger – det er til dyrets bedste og man undgår som ejer at få en ubehagelig økonomisk overraskelse. 

Sygeforsikringen dækker rigtig mange typer regninger, hvis du må til dyrlægen med dit dyr - også hvis det foregår om aftenen eller i weekenden. Det kan være alt fra dårlig mave, et brækket ben eller en knækket tand pga en ulykke. Almindelige besøg vedrørende vaccination, sundhedstjek, kastration og så videre er ikke omfattet af forsikringen.

Der er lidt forskel i vilkårene hos de forskellige selskaber, og vi anbefaler, at man tjekker følgende:

  • Hvor lang tid af dyrets liv dækker den?
  • Hvad dækker forsikringen?
  • Hvad dækker forsikringen ikke?
  • Hvor stor er forsikringssummen?
  • Hvor stor er selvrisikoen? 

Vi vil gerne opfordre alle til at få sygeforsikret deres hund eller kat. Vilkårene og priserne bliver bedre for dyreejerne med den stigende tilmelding til forsikringsselskaberne, men det er en god idé at tjekke flere selskabers priser og policer.

 

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.