Ny øjenpaneldyrlæge

Fagdyrlæge Louise Baadsgaard Bruun bestod i august 2021 den Nordiske Øjenpanel Eksamen og er hermed Øjenpaneldyrlæge.

Øjenpaneldyrlæger er medlemmer af Den Danske Dyrlægeforening Øjenpanel og godkendt af European College of Veterinary Ophthalmologists (ECVO) til at diagnosticere arvelige øjensygdomme hos hund og kat. 

En øjenpaneldyrlæge har gennemgået et fælles nordisk uddannelsesforløb i diagnostik af arvelige og ikke arvelige øjensygdomme.

Før indstilling til eksamen skal der kunne dokumenteres en bred faglig grunduddannelse indenfor øjensygdomme samt undersøgelse af minimum 1000 hunde og 100 katte. Denne uddannelse vil typisk tage mellem 6-8 år at gennemføre og ofte med flere kurser i udlandet. Du kan læse mere om uddannelsen her: https://dsvo.dk/ojenuddannelsen/

Louise er udover at være øjenpaneldyrlæge også i gang med den sidste del af den 4-årige Master uddannelse i Veterinær Oftalmologi fra Københavns Universitet, der omfatter en 2-årig specialiserings-del i oftalmologi efter den 2-årige uddannelse som fagdyrlæge er bestået.

Du kan læse mere om specialiserings-delen i oftalmologi her: https://cacs.ku.dk/courses-and-specialisations/ophthalmology/

Vi er meget stolte over Louises titel som øjenpaneldyrlæge og ønsker hende et stort tillykke :-)

Flere nyheder

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.