Neva Masquerade

Neva Masquerade er en smuk kat med en speciel punktfarvepels Det er en kærlig lille ven med naturligt langt hår, muskuløs krop og busket hale, der giver indtryk af en mini-vildka

Hurtige fakta

Baggrund

Neva Masquerade-katten er en spids-variant af den sibiriske kat, hvilket betyder, at den har "prikker" med farve i ansigtet og poterne. Ligesom den sibiriske kat stammer Neva Masquerade-racen fra Rusland, og den er opkaldt efter floden Neva i Skt. Petersborg, hvor den blev udviklet et sted omkring slutningen af 1970'erne.

Og dette mens Sibiriske katte dukkede op omkring år 1000. De er Ruslands indfødte katte og kommer fra det kolde klima i den sibirske skov og er designet til at overleve. Russiske landmænd og erhvervsfolk var de primære mennesker, der passede sibirerne, da de var nødvendige for at beskytte korn og andre produkter mod gnavere.

Du har måske spekuleret på, hvorfor du aldrig har hørt om Neva Masquerade-katten før for nylig. Et godt svar til dette er at dens godkendelse som sin egen race først var i 2009, hvor Neva Masquerade blev fuldt ud anerkendt af FIFe (Fédération Internationale Féline). Neva Masquerade begyndte at dukke op i mange forskellige lande omkring 2010 og bliver mere og mere populær. Dog ses de stadig ofte som den traditionelle sibiriske kat.

Personlighed

Neva Masquerade og den sibiriske kat deler den samme racestandard, både i udseende og karakter. Disse intelligente katte er nysgerrige, kælne, søde, muntre og kærlige. Den er et selskabsdyr, ideel til familien og kommer meget godt ud af det med børn og andre kæledyr. Når du kommer hjem, vil den sandsynligvis give dig en varm velkomst.

Dette lodne kattedyr er livligt, smidigt og atletisk med masser af energi. De kan lære tricks og lege hente. Lidt tålmodighed er al, hvad det kræver for at træne denne kloge og ivrige kat, og du vil blive belønnet med en kærlig og sjov lille fyr. Neva Masquerades er også kendt for deres ordforråd med hvirvler, spinden og pippen. De siger meget, men det er heldigvis ikke højt overhovedet.

Udseende, størrelse og vægt

Racen er en kraftig, mellemstor til stor størrelse kat. Hannens vægt varierer mellem 4,5–9 kg. Hunnerne er markant mindre, mellem 4-6 kg. Som mange større katte er de sene udviklere og er først vokset fuldt når de når tre år.

Denne smukke race har lyseblå øjne, lang, tyk pels med en krone og fluffy ører, en muskuløs krop og busket hale. Disse funktioner giver Neva Masquerade et udseende som en virkelig sød mini-wildcat. Deres hoveder har en afrundet form, der er proportionalt med kroppen.

Farve

Neva Masquerades punktfarve er det, der gør racen virkelig speciel. Katten er typisk helt hvid bortset fra flere "prikker" af sort, grå eller brun på poterne, ansigtet og ørerne. Denne type farvelægning kaldes ”colorpoint” i katteverdenen.

Racen mangler enzymet tyrosinase, der er ansvarlig for produktion af pigmentet melanin, hvilket resulterer i deres hvide krop. Mens nogle har sorte, grå eller brune poter som en del af deres colorpoint, kan andre have hvide poter på trods af deres mørke ansigt og ører.

Pelspleje

Dette er en naturlig langhåret race med et tredobbelt lag med ekstra lange beskyttelseshår, en midterpels og en overdådig underpels der fælder en masse. Pelsen er tæt og meget blød, især på siderne af kroppen, langt på brystet, kort på nakken og skuldrene. Selvom pelsen normalt ikke filtrer, er det nødvendigt med regelmæssig pleje for at holde fælden under kontrol. Børst ofte, mindst en eller to gange om ugen for at forhindre, at håret bliver sammenfiltreret og for at fjerne dødt hår.

Specielt om racen

Som den sibiriske kat er Neva også kendt som en hypoallergen katkat. Hypoallergen betyder simpelthen at det er relativt usandsynligt, at den kan forårsage en allergisk reaktion. Men pas på, dette ord betyder ikke ikke-allergifremkaldende. Det betyder kun, at de har en lav tendens til at forårsage enhver allergisk reaktion. Dette skyldes at Neva Masquerade producerer mindre af det protein, der vides at forårsage allergiske reaktioner, og på trods af alt håret har det vist sig at være mindre generende for mennesker, der lider af katteallergier.

Arvelige sygdomme

Generelt er Neva Masquerade en meget sund kat, men den kan have nogle sundhedsmæssige problemer. Denne kats største sundhedsmæssige problem er relateret til overvægt, som kan forværre hoftedysplasi og andre deformiteter. Hoftedysplasi kan føre til funktionsnedsættelse af hofteleddet da det hæmmer hofteleddet i at udvikle sig normalt.

Som mange katte kan Neva Masquerade udvikle en hjertesygdom kaldet hypertrofisk kardiomyopati (HCM), som er den mest almindelige form for hjertesygdom hos katte og forårsager fortykkelse (hypertrofi) af hjertemuskelen.

Hør altid med opdrætteren om forældrene og killingen er testet for almindelige sygdomme inden for denne race, inden du foretager et køb. Enhver seriøs opdrætter tester alle deres avlskatte og killinger og har papirerne klar.

Mad

Som alle kattedyr er katte kødædende dyr, hvorfor de har brug for en diæt rig på protein og næringsstoffer - når man ser på fødevaremærket skal kød være øverst på ingredienslisten. God ernæring er den bedste garanti for, at din kat lever et langt og sundt liv, og du skal være bevidst omkring den mad du giver dit elskede kæledyr.

Fem fakta om Neva Masquerade

  1. Neva Masquerade-katten er en spids-variant af den sibiriske kat, hvilket betyder, at den har "prikker" med farve i ansigtet og poterne.
  2. Disse intelligente katte er nysgerrige, søde, muntre og kærlige. De klarer sig godt med børn og andre kæledyr.
  3. Neva Masquerade er kendt for deresmange lyde. De er meget snakkesalige, men taler heldigvis ikke højt.
  4. Neva Masquerade er kendt som en allergivenlig katterace, hvilket betyder, at det er relativt usandsynligt at de skulle kunne forårsage en allergisk reaktion.
  5. Som mange store katte når Neva Masqurade fuld modenhed, når de er omkring tre år.

Hvilken katterace passer mig?

Tage testen