Alle katteacer

Med mange forskellige katteacer at vælge imellem, kan det være lidt svært at finde den rette. Vi har lavet en liste over de mest populære katteacer for at hjælpe dig med at forstå de forskellige racer og beslutte, hvilken type kat der kan være din perfekte ven ❤️

Find den bedste katterace til dig!
Tag testen
Abyssinier

Abyssinier

Abyssinieren er en kat som ingen anden. Et intelligent og konstant nysgerrigt individ, der er fuld af energi og legesyghed. Et sjovt og undertiden fjollet familiemedlem, der ønsker at være i centrum for din opmærksomhed.

Læs mere
Bengal

Bengal

Hvis du leder efter en intelligent og energisk kat med et smukt strejf af leopard og den asiatiske jungle, er Bengalen det rigtige valg for dig. Hvis du altså har hvad det kræver.

Læs mere
British longhair

British longhair

Det rolige, nuttede og buttede ansigt kendetegner britisk langhår, en nær slægtning til britisk korthår, og de minder om hinanden i både udseende og karakter. Den største forskel er, som navnet afslører, den lange, overdådige og tætte pels.

Læs mere
British shorthair

British shorthair

Denne runde og kælne kat med den luksuriøse pels er en intelligent, stolt og kærlig ledsager. Den kan virke lidt reserveret i starten, men når den lærer dig at kende vil den blive din mest hengivne ven.

Læs mere
Chartreux kat

Chartreux kat

Chartreux katten er en fransk kat der er stille, sød, venlig og virkelig let at have omkring. Racen er elsket af de franske folk og i dag finder du sjældent katten uden for Europa. Denne yndige kat er kendt for sin solide blågrå pels med en let uldagtig struktur og lyse kobber- eller orange øjne.

Læs mere
Cornish Rex

Cornish Rex

Cornish Rex er en race med et ekstraordinært udseende og en interessant historie. På den ene side er den uafhængig, på den anden side meget social. En god ledsager for dig, der ønsker en aktiv, intelligent og lærenem kattekammerat.

Læs mere
Devon rex

Devon rex

Nogle siger, at de ligner en nisse, andre siger Kate Moss og andre Yoda fra Star Wars. Disse katte er med deres udseende virkelig unikke. Mød Devon Rex - den snu og legende kat med den usædvanlige frisure.

Læs mere
Europé kat

Europé kat

Europé eller europæisk korthår er en intelligent, venlig og kærlig følgesvend, der er perfekt til både første gangs katteejere såvel som familier. Det er en venlig og afslappet race, der tilpasser sig hurtigt til nye miljøer - og selvfølgelig er den virkelig sød, blød og kælen.

Læs mere
Hellig Birma

Hellig Birma

Yndefuld og elegant, med snehvide poter, fængende blå øjne og en gylden pels, der er som berørt af en gudinde. Den hellige birma er det søde medlem enhver familie fortjener.

Læs mere
Maine Coon

Maine Coon

Maine Coon, kendt som Den Milde Kæmpe, er et godt familiemedlem med et sødt og roligt væsen. Det er muligvis også den største katterace af alle.

Læs mere
Neva masquerade

Neva masquerade

En neva masquerade er en smuk kat med en speciel punktfarvepels. Det er en kærlig lille ven med naturligt langt hår, muskuløs krop og busket hale, der giver indtryk af en mini-vildkat.

Læs mere
Norsk skovkat

Norsk skovkat

Den norske skovkat kommer direkte fra Norges skove. Denne langhårede kat, der er perfekt til en mellemaktiv familie. Giv den et aktivt liv og masser af kærlighed, så får du den bedste ven for livet.

Læs mere
Orientaler

Orientaler

Som sin forfader, siameserne, er orientaler katten en intelligent og højlydt kat fuld af nysgerrighed og eventyrlyst. Det er en kat, der elsker sjov og ballade, og er med på det hele. Men det er også en krævende kat, der vil have din fulde opmærksomhed.

Læs mere
Perser kat

Perser kat

Hvis du leder efter en plejekrævende, men alligevel værdig og blid ledsager er racen perser, noget for dig. Dette søde væsen elsker at blive plejet og ligge i skødet eller på dets yndlingssted.

Læs mere
Ragdoll

Ragdoll

Har du nogensinde set en kat ligge på ryggen for enden af sengen, med benene strakt ud i alle retninger og hovedet vippet ud over kanten, ligesom rygsøjlen er brudt i midten? Hvis du har det, har du sandsynligvis mødt en Ragdoll. Denne fleksible pelskugle er en god ledsager og en ægte kælebasse.

Læs mere
Russian blue

Russian blue

Russian blue er en smuk, fin og muskuløs katterace. De er kendt for deres luksuriøse, tætte, sølvfarvede pels og strålende grønne øjne. Russeren kan være lidt forbeholdt, men når I lærer hinanden at kende udvikler der sig et dybt, kærligt og livslangt bånd.

Læs mere
Siameser

Siameser

Hvis du leder efter en intelligent, kærlig og meget snakkesalig kat, er siameseren måske racen for dig. Men sørg for at du ved, hvad det kræver. Disse nysgerrige, aktive og sociale katte har brug for megen opmærksomhed og kan være krævende.

Læs mere
Sibirisk kat

Sibirisk kat

Da den sibiriske kat er social, sød og loyal. Den har stjålet det russiske folks hjerter igennem tusinder af år. Hvis du leder efter en fantastisk familiekat med et legesygt sind og et sødt humør, er dette racen for dig.

Læs mere
Somali kat

Somali kat

Denne smukke kat kaldes undertiden "rævekatten" på grund af dens store spidse ører, grønne mandelformede øjne og buskede hale. Den er en intelligent, elegant og legende ledsager, der elsker opmærksomhed - du vil have det sjovt sammen med denne nuttede kat.

Læs mere
Sphynx

Sphynx

Den hårløse sphynx er let at genkende på grund af dens specielle udseende. De store ører, citronformede øjne og ruskindlignende, krøllede hud gør den til sin helt egen. Men katten er også en ægte ven der elsker at kæle og være din hverdagsledsager. Dette er en intelligent, nysgerrig og elskelig kattemis, der dog kræver en del pleje i hverdagen.

Læs mere
Tyrkisk Angora

Tyrkisk Angora

Den tyrkiske angora, der er kendt for deres lange ballerina-lignende kroppe og bløde, silkeagtige pels, betragtes som skatte i deres hjemland Tyrkiet. På trods af deres sarte udseende er tyrkiske angoras legende og intelligente katte, der kan være meget kærlige overfor deres ejere. De er venlige, men beslutsomme med børn eller andre lodne venner.

Læs mere
Tyrkisk van

Tyrkisk van

Den tyrkiske van er en aktiv race, der elsker at klatre, hoppe og udforske. De er venlige og kærlige, især med deres elskede familiemedlemmer. Og overraskende nok er denne lille fyr en stor fan af vand, så du skal ikke blive overrasket hvis du får selskab i bruseren.

Læs mere