Bengal

Hvis du leder efter en intelligent og energisk kat med et smukt strejf af leopard og den asiatiske jungle, er bengalen det rigtige valg for dig. Hvis du altså har hvad det kræver.

bengal kat

Hurtige fakta

Baggrund for bengal kat

Fascinationen for vilde kattes skønhed og uafhængighed har fået folk til at gøre skøre ting, som at fange dyr som ocelots og geparder, og prøve at tæmme dem. Altid uden succes.

En af de få der lykkedes, var en amerikaner ved navn Jean S. Mill, der tilbage i 1963 startede et Bengal-avlsprogram ved at krydse små vilde asiatiske leopardkatte og korthårede huskatte. Hendes mål var at skabe en leopard-udseende kat med kæledyrsegenskaber. Resultatet blev Bengalen. Den nye race fik sit navn fra Asian Leopard Cat's videnskabelige navn, Felis Bengalensis. Bengalen blev fuldt ud anerkendt af The International Cat Association i 1986.

Personlighed

Bengaleren er en meget intelligent, aktiv og nysgerrig kat. De er meget sjove at leve med, men husk, at de kræver en masse aktivering og underholdning. På grund af dette er racen muligvis ikke en kat for alle, især ikke for dem, der ikke har haft en kat før. Men for dig med erfaring og knowhow til at tage udfordringen op, er bengaleren en fantastisk kat at have i familien.

De elsker virkelig at klatre, så behovet for en masse lodret territorium er stort. I modsætning til mange andre katte er de også glade for at lege i vand. Så bliv ikke overrasket hvis den slutter sig til dig i badet eller bruseren. Da de er yderst intelligente, nyder de den opmærksomhed der følger med at blive trænet. Udfordr deres hjerne ved at lære dem tricks og lege og give dem interaktivt legetøj eller puslespil, der vil belønne dem med godbidder, når de lærer at lege med dem.

Med en bengaler får du en selvsikker, snakkesalig og venlig kat, der altid er opmærksom. De er kærlige og elsker deres familiemedlemmer og vil gøre alt for opmærksomhed fra dem. De fleste bengalere fungerer også godt sammen med andre kæledyr, såsom hunde.

Bengal kats størrelse, udseende og vægt

Bengaleren er en mellemstor til stor størrelse kat.

Vægt:

De er ægte atleter med en stærk muskuløs krop med mellemlange ben og store runde poter. Hovedet er bredt og kileformet med afrundede konturer, små til mellemstore ører og store ovale øjne. Bengalerens hale er tyk med en afrundet, sort spids.

Farve

Bengalerpelsen er kort med et smukt plettet eller marmoreret mønster i forskellige farver, som gul, brun, rust, orange og elfenben. Dog er brun, sølv og sne de eneste godkendte farver. Nogle katte har slående rosetter eller pletter, der består af flere farver. Når den ligger på ryggen, vil du se den karakteristiske plettede mave.

Pelspleje

Pelspleje er nemt på denne race. En ugentlig børstning af dens korte, bløde og silkeagtige pels er nok til at reducere mængden af støv og hår i dit hjem. Og din bengaler vil elske den opmærksomhed, den får fra børstningen.

Specielt for racen

De intelligente bengaler elsker øvelser som klikkertræning, puslespil, legetøj og tricks. Hvis disse katte keder sig, vil de finde ting at ødelægge, møbler at klatre på eller skuffer til at åbne på jagt efter nyt legetøj eller mad.

Arvelige sygdomme

Som med alle katte skal du sørge for, at du køber den fra en seriøs og ansvarlig opdrætter. Bengalere er generelt sunde, men nogle arvelige problemer er identificeret i racen. Her er nogle af dem:

Foder

På grund af deres aktive og energiske natur har bengaleren brug for en afbalanceret kost, rig på protein. Kontakt din dyrlæge for spørgsmål eller bekymringer vedrørende, hvilken type foder, der er bedst til din kat. Da bengalere er fremragende jægere, vil den fange bytte på egen hånd - hvis du lader den være en udekat.

Fem facts om bengaleren

  1. Bengalerpelsen kan have hår med en særlig glans, der ser ud som om det er sprayet med glitter eller guldstøv.
  2. Pas på, hvis du har et akvarium, da bengaleren vil prøve at fiske med poterne.
  3. Når det kommer til børn, er bengaler oftest velfungerende med småbørn, men de kan bedst lide ældre børn, da de matcher deres eget energiniveau og nysgerrighed.
  4. En britisk kvinde betalte over $ 50.000 for en bengaler tilbage i 1990, hvilket gør dem til "Rolls Royce of felines".
  5. Bengaleren er den eneste huskat med samme mønster eller rosetter som leoparder, ocelotter og jaguarer.