klipning af din kats kløer

Guide til at klippe din kats kløer

At klippe din kats kløer er nok ikke kattens foretrukne beskæftigelse. Men ved at følge nogle enkle trin og belønne din kat bagefter, forbedrer du chancerne for at det bliver en mere positiv oplevelse for jer begge.

Hvis du har en udekat, skal du ikke klippe dens kløer. Din kat kan være nødt til at undslippe et andet dyr ved at klatre op i et træ, og dens kløer er i sådan et tilfælde alt afgørende. Det kan dog være en god ting at vænne din kat til at få rørt ved poterne. Din kat kan på et tidspunkt komme til skade med sine poter, og så vil du blive glad for, at du trænede at røre dem regelmæssigt.  

Hvis du har en indekat skal du regelmæssigt klippe dens kløer. Læs mere om hvordan du gør nedenfor.

Generel pleje af din kats poter 

Du kan rengøre din kats poter ved forsigtigt at tørre dem af med en fugtig klud, helst hver dag. Dette er en god måde at forhindre, at farlige stoffer ender på din kats tunge, når den plejer sig selv.  

Samtidig kan du kontrollere for sår, splinter eller hævelser. Fjern eventuelle splinter med en pincet og rengør såret forsigtigt. Hvis din kat har blod, pus eller der kommer usædvanlig lugt fra poterne, skal du kontakte din dyrlæge. 

Sådan klipper du kløer på din kat 

Det er ikke så svært at vænne din kat til at få klippet sine kløer. Tålmodighed og masser af godbidder er vigtige, for at det går godt. Her er en guide til hvordan du vænner din kat til at få klippet kløer:

På billedet ses blodkaret (kaldet 'the quick' på engelsk) inde i kloen, som man skal undgå at klippe for tæt på. Den grønne streg viser vinklen du skal klippe og den røde hvordan du ikke skal.