sådan gør du din killing klar til at være udenfor

Sådan gør du din killing klar til at være udenfor

Katte er vilde af natur og elsker frihed og udendørsaktiviteter. At introducere din killing til verden udenfor, og med tiden at lade den strejfe frit, er noget af det sundeste du kan gøre for dens mentale velvære. Men før du introducerer din lille killing til den store verden udenfor dit hjem, er der et par ting du bør tænke over.

Identifikation af din killing 

Sørg for, at din killing er ID-mærket. Det kan eksempelvis være mærkning med en mikrochip, dette er den mest sikre måde at identificere killingen. Chipmærkningen er en let procedure, der hurtigt udføres hos dyrlægen. En lille chip på størrelse med et riskorn indsættes under huden på killingen.  

Hvis din killing farer vild og ender hos en dyrlæge eller et redningscenter, kan mikrochippen nemt scannes for dine oplysninger og på den måde kan du blive kontaktet så hurtigt som muligt.   

En anden måde at gøre din killing let at identificere er ved at få den øremærket eller ved at give den et halsbånd på. Det gode ved at bære halsbånd er, at din killing ikke ligner en hjemløs kat. 

Du kan læse mere om ID-mærkning her. 

Vaccinationer og forsikring af din killing 

Det er meget vigtigt, at din killing har alle de anbefalede vaccinationer før sin første tur udenfor. Læs mere om hvad vaccinationerne beskytter din killing imod her.  

Som en ekstra sikkerhedsforanstaltning er det en god ide også at sørge for at din killing er forsikret – man ved aldrig, hvad der kan ske, når din killing begynder at udforske verden. 

Sterilisation eller kastration 

For at sikre, at din killing ikke bliver til mange flere killinger, er det en god idé at neutralisere din killing, før den kommer udenfor. Din dyrlæge kan rådgive dig omkring hvornår din kat skal steriliseres eller kastreres. 

Gør din have sikker for killingen

Det er ikke let at kontrollere det udendørs miljø, men der er dog nogle tiltag du kan tage, for at gøre det så sikkert som muligt, når din killing bevæger sig udenfor.  

Afdæk eller luk huller under skure, terrasser og andre steder, hvor det kan være fristende for en lille killing at kravle ind. Lås giftige kemikalier, såsom ukrudtsdræbere væk, og hvis du har en dam i din have, skal den dækkes til, så din killing ikke falder i. 

Fastsæt nogle regler  

Skal din killing være udenfor om dagen og inde om natten? Skal den have mulighed for at gå ind af sig selv, eller er det dig der åbner vinduet eller døren for den?

Hvis du planlægger at installere en kattelem, er det en god ide at gøre det før din killing begynder at skulle være udenfor. Så har den nemlig mulighed for at lære at bruge lemmen helt fra begyndelsen.  

Din killings første gang udenfor