tips til at introducerer din nye killing for dine børn

Katte og børn - her er hvad du bør vide

Har du børn i familien og overvejer du at tage en killing med hjem? Der er ingen grund til at tøve – katte og børn kan blive de allerbedste venner. Men for at opbygge et stærkt forhold, er det vigtigt med de rigtige foranstaltninger. Vi har samlet de bedste tips til, hvordan du introducerer en killing til dine børn.

Der er mange fordele ved at et barn vokser op med dyr. De lærer om empati og ansvar og derudover reduceres risikoen for at barnet udvikler astma. Husk på at du som forælder er den der fastsætter reglerne for et sikkert og godt forhold mellem katten og barnet. 

Find den helt rigtige killing 

Nogle katte er mere familievenlige end andre. Hvis du er på udkig efter en stamtavlekat, skal du vælge en race, der er kendt for at være god til børn. Det mest optimale er at finde en opdrætter der selv har børn. Dermed vil killingen være vant til at færdes sammen med børn.  

Hvis det ikke er tilfældet, skal du sørge for at tage dine børn med, når du besøger opdrætteren. På den måde får killingen mulighed for at vænne sig til dine børn, allerede inden den ankommer til sit nye hjem. 

Adoption af killing 

Hvis du ønsker at adoptere, skal du sørge for at informere internatet om, at du har børn derhjemme. Den perfekte kat er godt socialiseret, selvsikker og har stor tolerance overfor at blive håndteret.  

Men selv den mest tolerante kat vil på et tidspunkt nå sin grænse, så sørg for at vejlede dine børn i hvordan de skal nærme sig og interagere med katten. Og lige så vigtigt er det at lære dem at læse kattens adfærd, så de forstår hvornår den har brug for at være alene. 

Fastsæt nogle husregler 

For at gøre ankomsten af det nye familiemedlem nemmere, kan du fastsætte nogle grundlæggende husregler, som hele familien er indforstået med.  

Dette kunne for eksempel omfatte: 

Start i ét rum 

Lad killingen vænne sig til sit nye hjem ét værelse ad gangen. Luk ikke døren, men brug eksempelvis et gitter som du delvist dækker med et tæppe. Så kan killingen høre alle lyde og opfange alle lugte i hjemmet uden at blive helt overvældet. Fjern gradvist tæppet.  

Sørg for at det værelse du starter i, har alt din kat har brug for: mad, vand, seng, legetøj, skjulesteder, kattebakke (placer bakken væk fra mad og vand) og nogle steder højt oppe såsom et skab. Sørg for at værelset er i en stille del af hjemmet. Lad killingen opholde sig i værelset i flere dage, så den har tid til at vænne sig til de nye omgivelser i sit eget tempo. 

Du kan læse mere om hvordan du giver din nye killing den bedste start i sit nye hjem her. 

Opbyg tilliden mellem dine børn og killingen

Nøglen til en vellykket introduktion er masser af tid og tålmodighed. Lad kun børnene være i samme rum som killingen i korte perioder. Få dem til at belønne killingen med godbidder – på den måde vil killingen få en masse positive oplevelser med børnene.

Du kan også lade børnene lege med killingen med et legetøj på en lang pind eller stang. På den måde får de lov til at interagere med killingen uden at håndtere den direkte.  

I forhold til den fysiske interaktion, skal du understrege overfor børnene at de skal være blide overfor katten og være ekstra opmærksomme på dens kropssprog. Hvis de får lov til at bære katten, skal de huske at katten har brug for støtte under for- og bagben. Dette bør altid overvåges af en voksen. 

Sørg også for at killingen altid har mulighed for at trække sig. Hvis du har et meget udadvendt, aktivt barn, kan en børnelåge eller et gitter give katten mulighed for at have et sikkert område i hjemmet.