kattenavne hvad skal killingen hedde

Hvad skal killingen hedde?

Det lyder måske ikke som det største problem, men det at vælge et perfekt navn til din nye kat kan faktisk være ganske svært. Der er nogle ting du skal overveje og vi vil med glæde hjælpe dig på vej.

Når du giver din killing et navn, styrker du forholdet mellem din killing og de andre familiemedlemmer, da det skaber en ensartethed i hvordan I kommunikerer med katten. Der er ingen grund til at have travlt, når du overvejer hvilket navn du skal vælge. Husk at du måske skal bruge dette navn i over 15 år.  

Det kan dog være en god idé at vælge et navn og holde sig til det. Det er meget forvirrende for din killing, hvis du prøver et navn og derefter ændrer det et par uger senere, lige når din killing er ved at vænne sig til det. Der findes utallige gode kattenavne, det gælder bare om at få lidt inspiration til at vælge det helt rigtige. 

Et kort og simpelt navn er et godt kattenavn 

Et simpelt navn er normalt det nemmeste for både dig og din killing. Hvis det er et meget langt og kompliceret navn, bliver din killing bare forvirret. I modsætning til hunde, reagerer katte ofte på deres ejers stemme og tone fremfor det faktiske navn. Det kan selvfølgelig være fristende med et længere navn, da det er lettere at finde et unikt navn med mange stavelser, men det er bedre at holde sig til et kort og simpelt navn. 

Tænk over de andre navne i din familie 

En ting man skal have med i sine overvejelser, er at killingens navn ikke skal lyde for meget som de andre navne i familien. Hvis du f.eks. har en hund ved navn Polly, er det ikke en god ide at kalde din killing for Molly. 

Inspiration til din kats navn 

Der er masser af navne at vælge fra og nogle gange kan det blive lidt overvældende hvor man skal starte. Derfor har vi samlet nogle inspirationskilder, som du kan tage udgangspunkt i, når din nye killing skal have et navn.  

Bliv inspireret af din kats udseende 

I helt gamle dage plejede forældre at navngive deres børn efter bestemte karaktertræk ved børnenes udseende. Det har vi bevæget os væk fra i dag, men det er stadig ret almindeligt at navngive kæledyr baseret på udseendet.  

Måske har din killing prikker, sokker eller striber der får den til at ligne en lille Tiger. En killing med rødlig pels kan for eksempel hedde Røde eller Ginger. Fluffy eller Puf kunne være gode navne til en killing med langt og pelset hår. 

Bliv inspireret af din kats personlighed 

For at kunne navngive din kat efter dens personlighed, skal du selvfølgelig først lige lære den at kende. Derfor bør du ikke stresse med at finde et navn – vent i stedet til du får din killing hjem og lær dens personlighed at kende – måske finder du det perfekte navn efter at have observeret din nye killings adfærd i et stykke tid. 

Opfører din kat sig som en kejser? Så er Cæsar måske det helt rigtige navn til den! Hvis din kat på den anden side er lidt klodset og klovner rundt, kunne Fedtmule være et godt forslag. 

Kendte figurer 

Det er også nu du har chancen for at navngive din kat efter en figur i din yndlingsfilm, serie eller bog. Du har måske et navn, som du bare elsker, men det føltes ikke rigtigt at kalde dit barn det – giv din lodne ven navnet i stedet! Disney, Game of Thrones og Ringenes Herre har inspireret mange kæledyrsejere gennem årene. 

Andre interesser 

Dine hobbyer kan også være en inspiration, når du navngiver din kat. For eksempel har du måske et yndlingssportshold eller en yndlingsspise, du kan lade dig inspirere af. 

I sidste ende er det vigtige at du vælger et navn du kan lide, og som din killing reagerer på. Din killing er ligeglad med om det er unikt eller almindeligt. Og husk at du måske kommer til at skulle råbe det højt, så hav det in mente at navnet ikke skal være stødende hverken på dansk eller andre sprog. 

10 populære kattenavne 

  1. Luna 
  2. Mille 
  3. Simba 
  4. Molly 
  5. Felix 
  6. Bella 
  7. Nala 
  8. Misser 
  9. Sofus 
  10.  Charlie

Listen er baseret på katte, som er tilmeldt AniPlan.