Fodring af din killing

Tips til fodring af din killing

At sørge for, at din lille tiger fodres rigtigt, kan nogle gange føles lige så svært som at holde den væk fra det varme komfur eller dine gardiner. Men der er masser af muligheder for at sikre, at din killing tager ordentligt på i vægt og modtager alle de nødvendige næringsstoffer. Her er alt hvad du bør vide om fodring af killinger.

Vi har samlet nogle tips til, hvad man skal fodre killinger med, og lige så vigtigt, hvor meget foder de egentlig har brug for. Flere og flere katte lider af overvægt, hvor for meget mad og for lidt motion er hovedårsagerne.  
 
Nyfødte killinger ammer hver anden time og derefter gradvist ned til fire til seks gange om dagen, indtil fravænningen starter. I løbet af denne periode bør de tage omkring 20 gram på om dagen. Hvis de er sunde, kan de fleste killinger sagtens dette. Problemer med foderindtaget plejer først at opstå, når killingen er helt fravænnet.  

Undgå overfodring af din killing 

Når killingen ankommer til dit hjem, er den normalt meget mager og fuld af energi. På dette tidspunkt har mange en tendens til at overfodre deres killing, fordi de frygter, at den er for tynd. Men det er sjældent tilfældet, da killinger generelt er magre.  

En anden stor faktor i forhold til overfodring er godbidder. Killingen lærer hurtigt, at hvis den beder om en godbid, så får den en. Prøv at holde styr på hvornår og hvorfor du belønner med godbidder. 

‘Body Condition Score’ og din killing 

Når killingen skal have de første vacciner, vil dyrlægen også veje din kat og også undersøge deres ‘Body Condition Score’. Det er en skala hvor 1 er for tynd og 9 er overvægtig. Spørg dyrlægen om vejledning til, hvordan du regelmæssigt kan tjekke dine killinger ‘BCS’.  

Hvilken slags foder skal jeg vælge til min killing? 

Kattefoder findes normalt i to former, vådt eller tørt, og de har begge deres fordele.  

Vådfoder kan hjælpe med nyre- og blæresundhed, og er også en fantastisk måde at sikre, at din killing får nok væske, da katte har tendens til at forsømme at drikke nok vand.   

Tørfoder er derimod godt for din killings tænder, men er ofte også fyldt med kalorier.  

Mange vælger at kombinere de to. Læs nøje på emballagen, hvor meget du skal fodre med, eller konsulter din dyrlæge eller opdrætteren. En god måde at sikre, at din killing ikke vokser op og bliver kræsen, er ved at variere foderet efter mærker, smag og form.   

Vægtændring efter neutralisering af kat 

Mange katteejere oplever en dramatisk ændring i deres kats vægt efter neutralisering. Dette kan til dels skyldes ændring i hormonbalancen, eller at neutraliserede katte har tendens til at bevæge sig mindre. I dag er der kattefoder lavet specielt til neutraliserede katte. Følg retningslinjerne på bagsiden af emballagen, og sørg for at afveje maden nøjagtig.  

Sidst men ikke mindst, glem ikke at lege med din killing. Motion er den bedste måde at undgå fedme på.