Staffordshire bull terrier

Staffordshire bull terrier er en sej, udholdende og aktiv lille hund, der fungerer fremragende som familiehund. Med et hvalpet sind og en ukuelig glæde ved livet, er de en munter tilføjelse til familien.

Staffordshire bull terrier

Hurtige fakta

Fakta og information om staffordshire bull terrier

De første eksemplarer af racen blev indregistreret i England i 1935, hvilket er 100 år efter at hundekampe blev forbudt. Racen er derfor udelukkende skabt som familiehund og udstillingshund.

Racen er kendt som en fantastisk familiehund og blev i 2006 kåret til årets familiehund i England. Staffordshire bull terrier stammer formodentlig fra datidens bulldogracer og terrierracer, med vægt på bulldogracerne. I det berømte Staffordshire Regiment, er staffordshire bull terrier regimentsmaskot. Efter 2. verdenskrig blev det tradition, at regimentet ved parader havde en staffordshire bull terrier til at gå forrest.

Temperament

Staffordshire bull terrier er en enormt kærlig hund. Den er loyal og hengiven overfor sin familie, og er særligt velfungerende med børn. Den trives med familielivet og nyder at dase i sofaen, såvel som at gå lange ture. Den er energisk og evigt begejstret, uanset hvad den laver. For en staffordshire bull terrier er livet et skønt eventyr, som den lever til fulde. Den er venlig af sind, følsom og intelligent.

Racen er frygtløs og nysgerrig på alt omkring den. Det er skønt i hverdagen, men det kan også betyde at ejeren skal tænke på vegne af hunden. Ser en staffordshire noget spændende i horisonten, så tænker den ikke over, om den springer 2 meter ned fra en altan eller løber ud over en vej. Derfor er det også vigtigt at træne en staffordshire bull terriers impulskontrol. Den er uegnet som vagthund, og selvom den godt kan sige vov, når der kommer gæster, så er den generelt utroligt venlig overfor fremmede.

Efter kønsmodning kan nogle staffordshire bull terriers godt være mindre sociale overfor fremmede hunde og særligt hunde af samme køn som dem selv. 

Aktivitetsniveau

En staffordshire bull terrier er en aktiv race. De er nysgerrige og har brug for at få tilfredsstillet deres nysgerrighed og fysiske behov for aktivitet. Et par gåture rundt i villakvarteret hver dag er sjældent tilstrækkeligt. Den vil gerne træne og den vil gerne ud på tur. Løbeture eller lange gåture i skoven vil være en stor glæde for racen.

Racen er ikke altid god til at komme af med varmen om sommeren, derfor skal man være opmærksom på ikke at motionere, når det er varmest, og sørge for at hjælpe hunden med at køle ned ved at give den rigeligt væske og evt. et køledækken. Tag gerne en drikkedunk med på gåturene.

Pelspleje hos staffordshire bull terrier

Den helt korte og glatte pels har ingen underuld. Det betyder også, at den er dårlig til at holde på varmen om vinteren. Derfor er racen kuldskær og et lunt dækken vil være en fordel i vinterperioden. Pelsen er let at holde, og kan tørres af med et opvredet vaskeskind, for at fjerne løse hår.

Træning af staffordshire bull terrier

Det er en intelligent race, der gerne vil samarbejde og træne med sin fører. Den kan være stædig, så god tålmodighed og gode belønninger anbefales. Den trives med positiv forstærkning og kan klare sig godt i forskellige hundesportsgrene som lydighed, rally, nosework og agility.

Den er glad for at lege, så legetøj i træning vil være en fordel. Da racen kan have tendens til stress og dårlig impulskontrol, vil det være en god idé at træne impulskontrol og passivitetstræning.

Størrelse og vægt

Højde: 35,5 cm - 40,5 cm

Vægt hanner: 13-17 kg.

Vægt tæver: 11-15 kg.

Farver

Rød, fawn (lysebrun), hvid, sort, brindle (tigerstribet) eller blå. Alle farver kan være med hvide aftegninger.

Særligt for racen

Racen er muskuløs og kan for nogle mennesker virke skræmmende. Selvom hunden ikke er avlet til hundekamp eller aggression af nogen form, så kan nogle mennesker trække sig og være usikre i mødet med en staffordshire bull terrier.

Arvelige sygdomme

L2-HGA eller L-2 hydroxyglutaric aciduria er en arvelig genetisk sygdom, der angriber hjernen. Sygdommen kaldes også metabolic disorder. Den manifesterer sig på forskellige måder, typisk ved at hunde udviser ændret adfærd. Den kan eksempelvis udvise demensligendende adfærd

Type

Terriere

5 fakta om staffordshire bull terrier

  1. Det er en kærlig race, der elsker sin familie ubetinget.
  2. Den gennemsnitlige levealder er 10-16 år.
  3. Den gør ikke meget, men giver lyd, når der kommer fremmede.
  4. Det er en aktiv race, der trives med et par timers motion dagligt.
  5. Det er en frygtløs race, der er fuld af nysgerrighed og gå-på-mod.