Alle hunderacer

Med flere hundrede hunderacer at vælge imellem, kan det være svært og uoverskueligt at finde den rette. Vi har samlet en liste med de mest populære hunderacer, for at hjælpe dig med at forstå de forskellige racer og beslutte, hvilken type hund, der kan være din perfekte firbenede ven.

Hvilken hunderace passer til dig?
Tag testen
Australian shepherd

Australian shepherd

Australian shephard, også kaldet Aussie, er en højenergisk hund, der er avlet til at være arbejdshund. Hvis du er villig til at bruge en masse tid på at aktivere din Aussie-ven, så vil du til gengæld få masser af kærlighed og den bedste kammerat.

Læs mere
Beagle

Beagle

Racen beagle er en sporhund, som oprindeligt er avlet til at spore kaniner og harer. De lever for at bruge deres næse, der guider dem gennem livet. De nyder selskab og er generelt lette at omgås. Med dens kompakte størrelse og glade natur er beaglen en af ​​de mest populære racer for familier.

Læs mere
Berner sennen

Berner sennen

Den populære berner sennen har en lang historie som gårdhund i Schweiz. I dag er det en populær selskabshund til alle slags familier, der ønsker et kærligt, venligt og intelligent familiemedlem.

Læs mere
Bichon havanais

Bichon havanais

Den kærlige lille pelstot er blevet en utroligt populær hund i både Danmark og udlandet. Med sit legesyge sind og sin hengivenhed overfor familien, er den en skøn hund for mange familier.

Læs mere
Border collie

Border collie

Den mest intelligente race i verden er border collien. Med sit unikke hyrdeinstinkt og sin store vilje til at samarbejde, er denne race en foretrukken partner til hundesport og hyrdning. En perfekt race for den aktive hundefører, eller dig som har et aktivt udendørsliv.

Læs mere
Cavalier king charles spaniel

Cavalier king charles spaniel

Med et yndefuldt udseende, et blidt udtryk og et vindende væsen, er cavalier king charles spaniel en populær familiehund i Danmark. En cavalier king charles er livlig, imødekommende og social med både mennesker og andre hunde.

Læs mere
Chihuahua

Chihuahua

Chihuahua hunde er opmærksomme, meget intelligente og modige hunde med et stort hjerte. Den er meget loyal over for sin ejer og gør alt for at beskytte dem, den elsker, upåvirket af det faktum, at den er verdens mindste hund.

Læs mere
Cocker spaniel

Cocker spaniel

Cocker spaniel er en glad, kærlig og ofte logrende hund. Den har en interessant historie som jagthund, men er i dag en af de mest populære selskabshunde i verden.

Læs mere
Coton de tulear

Coton de tulear

Coton de tulear, bedre kendt som bomuldshund, er en aktiv, social og skøn race, der oprindeligt stammer fra Madagaskar. Racen kaldes også ofte bomuldshund på grund af den bløde hvide, bomuldsagtige pels.

Læs mere
Dansk svensk gårdhund

Dansk svensk gårdhund

Dansk svensk gårdhund er en race med en perfekt kombination af livlighed og ro. Når det er sagt, skal du imødekomme dens høje aktivitetsbehov, for samtidigt at få hyggelige stunde sammen på sofaen. Den er kærlig og hengiven over for sin ejer, og er derfor også en populær familiehund.

Læs mere
Dværgschnauzer

Dværgschnauzer

På trods af sin lille størrelse er dværgschnauzeren fuld af personlighed. Kærlig, glad, aktiv og samarbejdsvillig - en charmerende gentledog. Denne race er en god følgesvend og passer til de fleste typer familier.

Læs mere
Engelsk setter

Engelsk setter

Den engelske setter har en jagtarv og er stadig i dag en fremragende ledsager for jægere. Men den er også en god selskabshund, da den er social, legesyg og kærlig over for sin ejer. Hvis du er en aktiv person, vil denne race måske passe godt til dig.

Læs mere
Finsk lapphund

Finsk lapphund

Den finske lapphund er en henrivende hund med stærke hyrdeinstinkter. Dette skyldes dens oprindelse som hyrdehund blandt samerne i Lapland. Hvis du leder efter en aktiv og opmærksom ven, kan dette være hunden for dig.

Læs mere
Flat coated retriever

Flat coated retriever

En flat coated retriever er en klog, glad og opmærksomhedskrævende hund, der har brug for meget aktivering. Hvis du har den energi og tålmodighed, det kræver, vil du få en underholdende selskabshund, såvel som en fremragende trænings- eller jagtpartner.

Læs mere
Fransk bulldog

Fransk bulldog

Den franske bulldog har en lang historie som en hengiven selskabshund. Dens sjove og charmerende karakteristika er svære at modstå. Når først du har lært en fransk bulldog at kende, vil du sandsynligvis holde fast i denne race.

Læs mere
Golden retriever

Golden retriever

Den smukke lyse golden retriever er en fantastisk familiehund. Med et venligt og hvalpet sind, en stor kærlighed til mennesker og et smukt udseende, er golden retriever forståeligt en populær familiehund.

Læs mere
Gravhund

Gravhund

Gravhunden er en populær og vidunderlig selskabshund med stor personlighed. Hvis du leder efter en energisk, legesyg, stædig og kærlig hund, så er gravhunden det helt rette valg.

Læs mere
Jack Russell terrier

Jack Russell terrier

Jack Russell terrier, der blev udviklet i England i midten af 1800-tallet til at jage ræve, er en livlig, uafhængig og klog lille hund. Denne nuttede hund er charmerende og kærlig, men jagtinstinktet gør racen lidt af en udfordring at træne.

Læs mere
Labrador retriever

Labrador retriever

Venlig, let at træne, social. Det er ikke uden grund, at labrador retriever er en af de mest populære hunderacer i Danmark. Racen er en foretrukken familiehund, men det er vigtigt at huske på, at en labrador er en jagthund, der har behov for aktivering i hverdagen.

Læs mere
Langhåret collie

Langhåret collie

Ud over tv-serien om Lassie er collien en populær hund på grund af sit energiniveau, intelligens og venlighed. Den har sin oprindelse som jagthund og har et stort behov for fysisk og mental stimulering - en perfekt hund til en aktiv ejer.

Læs mere
Mops

Mops

Mops er en elsket lille selskabshund, der har brug for en masse kærlighed og opmærksomhed fra sin familie. Racen er både stædig, humoristisk og kan lide at lege, såvel som at putte i sofaen.

Læs mere
Pomeranian

Pomeranian

Denne lille ræve-lignende hund er kompakt, aktiv og klog. Udover at være fluffy og virkelig nuttet, er det en ægte familieven med vagthundeinstinkter og en interessant historie.

Læs mere
Puddel

Puddel

Puddelen er en af de ældste hunderacer udviklet specielt til jagt på vandfugle. De er livlige, aktive, nuttede hunde med en sans for humor og betragtes som en af de mest intelligente racer i verden. Alt dette gør puddelen til en fremragende familiehund.

Læs mere
Rhodesian ridgeback

Rhodesian ridgeback

Rhodesian ridgeback er en familiehund, der er kendetegnet ved ridgen af modgående hår på ryggen. Selvom racen blev kendt i sit ophavsland Sydafrika, for sin dygtighed til at spore løver, er ridgebacks i dag værdsatte hunde, hvis ejere skal være parate til at tackle dens uafhængighed.

Læs mere
Rottweiler

Rottweiler

Rottweileren, også kaldet rottie, er en smuk og loyal hund med stærke beskyttelsesinstinkter. I dag er de populære vagthunde og venner, så hvis du leder efter et nyt familiemedlem, der vil elske dig til månen og tilbage, kan dette være hunden for dig.

Læs mere
Schæferhund

Schæferhund

Schæferhunden er den mest udbredte brugshund i verden og det er der en årsag til. Det er en alsidig og lærenem race, der både passer ind hos den aktive familie og hos den entusiastiske hundetræner. Med sit smukke ydre og sin utrolige arbejdsmoral, er den en fantastisk træningskammerat.

Læs mere
Shetland sheepdog

Shetland sheepdog

Shetland sheepdog, også kendt som Sheltie, er kendt for sin intelligens og gode form. Med en baggrund som landmandens bedste ven, er Sheltie i dag et fremragende familiemedlem og en superstjerne inden for hundesport.

Læs mere
Shih tzu

Shih tzu

Shih tzu er en ægte darling og vil sandsynligvis blive din bedste ven. Hvis du leder efter en lodden ven, der følger i dine spor, uanset hvor du går, og som uden tvivl vil slutte sig til dig i sofaen for at putte, så kan dette være hunden for dig.

Læs mere
Siberian husky

Siberian husky

Siberian husky har et charmerende og smukt væsen, med en interessant historie blandt nomaderne. Den aktive person, der ønsker en venlig og udadvendt ledsager, har meget at se frem til med en siberian husky.

Læs mere
Staffordshire bull terrier

Staffordshire bull terrier

Staffordshire bull terrier er en sej, udholdende og aktiv lille hund, der fungerer fremragende som familiehund. Med et hvalpet sind og en ukuelig glæde ved livet, er de en munter tilføjelse til familien.

Læs mere
Yorkshire terrier

Yorkshire terrier

Denne firbenede ven, der er kendt for sin smukke pels, er klassificeret som en selskabshund, men dens personlighed er ren terrier. Yorkshire terrier er klog, nysgerrig og elsker at lege. Dog er de kendte for deres højlydte gøen. Men hvis de trænes godt, vil de glædeligt putte sig på dit skød om aftenen.

Læs mere