Blodtransfusion kan betyde forskellen mellem liv og død. For altid at kunne tilbyde vores syge patienter livsvigtig behandling med blodprodukter, behøver vi hjælp fra katte og deres ejere.

Gistrup

Sagavej 10 9260 Gistrup
Rutevejledning +45 9636 1200

Hvilke katte har brug for blodtransfusion

Katte, som rammes af blodtab, blodmangel eller andre tilstande, hvor ilttilførselen til kroppens væv er nedsat, kan få brug for en blodtransfusion. Blodprodukter gives intravenøst, dvs. ind i et blodkar. Inden, under og efter transfusionen overvåges den modtagende kat meget nøje. Man kontrollerer kattens temperatur, urin, puls, åndefrekvens og slimhindefarve efter et særligt transfusionsskema.

Hvilke katte kan donere blod?

Katte, som skal donere blod, skal opfylde følgende kriterier:

Hvordan foregår bloddonation?

Vores kommende blodgivere får en årlig sundhedsundersøgelse, hvor vi også tager en blodprøve. Blodet analyseres for leverværdier, nyreværdier, infektionsbilledet, røde blodlegemer, anaplasma, blodsammensætning samt FIV/FeLV (leukos). Derudover udføres en ultralydsundersøgelse af kattens hjerte.

Bloddonerende katte skal blive på dyrehospitalet nogle timer, fordi de bliver lagt i en let narkose og får drop under tapningen. De giver 40-50 ml blod fra halsvenen og skal derefter blive på dyrehospitalet til observation indtil de er helt vågne.

Vi ønsker, at din kat oplever besøget os som noget positivt, og vi gør vores bedste for, at det skal være en sjov oplevelse med belønning efter tapningen. Hvis din kat føler nogen form for ubehag, kommer den ikke til at donere blod fremover.

Frivillig og livsvigtig indsats

Eftersom bloddonation er en frivillig indsats fra dyreejere, med ønsket om at redde liv, gives der ingen økonomisk kompensation. Du, som er ejer til en bloddonor, får et ekstra godt overblik over din kats sundhedstilstand, ved at få en årlig dyrlægeundersøgelse og blodprøveanalyse.

Opfylder din kat kravene eller ønsker du at støtte blodbanken på anden vis, så er du meget velkommen til at kontakte os. Du kan være med til at redde liv!

Vi vil gerne takke vores bloddonorer og deres ejere for at hjælpe os med at redde liv! Sammen med deres ejere gør disse katte en fantastisk indsats.