Det kan være svært selv at afgøre, om dyret har brug for at komme til dyrlæge omgående eller om der bare skal bestilles tid i almindelig åbningstid. Kontakt os på telefon for at få rådgivning. I AniCura er der altid en døgnbemandet vagttelefon hvis man har brug for akut dyrlægehjælp.

Gistrup

Sagavej 10 9260 Gistrup
Rutevejledning +45 9636 1200

Hvornår bør du opsøge dyrlægen akut?

Ved akutte sygdomstilfælde anbefaler vi altid, at du tager dyret til nærmeste dyrehospital hurtigst muligt. Eksempler på sådanne tilfælde er:

Andre tilstande, som behøver akut tilsyn af en dyrlæge, er hugormebid, hedeslag, blodig afføring/diarré, dehydrering, urinstop, forstoppelse i mave/tarmkanal, hvis dyret har spist noget giftigt, øjensmerter, høj feber.

Kontakt os hellere én gang for meget end én gang for lidt!

Intensivbehandling

I tilfælde af at dit dyr bliver meget alvorligt sygt, kan det blive nødvendigt at få behandling på intensivafdelingen. En intensivafdeling er beregnet til svært syge dyr, som behøver nøje overvågning, avanceret behandling og langtidspleje. Her er der personale, der passer på dyret døgnet rundt, og der findes avanceret udstyr til overvågning og behandling.
Samtlige dyrehospitaler inden for AniCura har et tæt samarbejde for at udvikle intensivbehandlingen i Norden.

Blodbanken

En blodtransfusion kan gøre forskellen mellem liv og død. Det kan være nødvendigt, når et dyr har mistet meget blot ved en ulykke, i forbindelse med en operation eller ved andre sygdomstilfælde. Hos AniCura tilbyder vi mulighed for blodtransfusion til hunde og katte.
Blodproduktet gives intravenøst. Det blod som gives, kommer fra friske individer som stiller op på frivillig basis. Inden, under og efter transfusionen overvåges det modtagende dyr meget nøje. Dyrets temperatur, puls, vejrtrækning og slimhindefarve kontrolleres med et særligt transfusionsskema.
Er du interesseret i, at dit dyr donerer blod, så kontakt venligst dit nærmeste dyrehospital.

Akutkirurgi til hund og kat

Akutkirurgi er en vigtig del af vores kirurgiske arbejde, og det kan være livreddende i en akut situation. Akutkirurgi kan være alt lige fra eksempelvis mindre bidskader, livmoderbetændelse, kejsersnit eller tarmslyng. Hos AniCura kan vi udføre langt størstedelen af akutte operationer på patienter med livstruende skader, indre blødninger og infektioner.

Vagtafgift

For at kunne tilbyde optimal sygepleje til dyr døgnet rundt til akut dårlige dyr, debiteres en vagtafgift og et vagttillæg alt efter hvilken tid på døgnet, du kommer.