PennHIP-metoden er væsentlig mere præcis end den nuværende standardmetode til at forudsige risikoen for, hvorvidt den enkelte hund udvikler HD og slidgigt (artrose)

Frederiksværk

Hermannsgade 16 3300 Frederiksværk
Rutevejledning +45 4777 0077

PennHIP er en relativ ny metode til at vurdere, måle og fortolke hofteled hos hunde på, i stedet for den klassiske HD-metode (FCI-standard), som er mest udbredt i DK og Europa.

Med PennHIP-metoden kan man med stor sikkerhed bestemme løsheden i hundens hofteled, og man ved, at netop løsheden har helt afgørende betydning for udvikling af gigt (artroser) og hofteledsdysplasi.

PennHIP består af tre separate røntgenbilleder

  1. Distraktions-billede: her optages et røntgenbillede, hvor lårbenshovedet er placeret i den yderste position, i forhåld til hofteskålen, som er muligt hos den pågældende hund.
  2. Kompressions-billede: her optages et røntgenbillede, hvor lårbenshovedet er placeret så dybt i hofteskålen som muligt hos den pågældende hund.
  3. Det klassisk HD-billede som det der anvendes til almindelig HD--vurdering.

Distraktions- og kompressionsbillederne anvendes til at få nøjagtige og præcise målinger af løshed og kongruens . Det klassisk HD-billede bruges til at få supplerende oplysninger om evt. tilstædeværelse af ​​slidgigt (artrose) i hofteleddet.

1) Distraktionsbillede   

 

2) Kompressionsbillede

 

3) alm. HD billede (udstrakte bagben)

Frederiksværk

Hermannsgade 16 3300 Frederiksværk
Rutevejledning +45 4777 0077