Find det rigtige navn til din hvalp

Find det rigtige navn til din hvalp

Når der flytter et nyt familiemedlem ind, så skal det rigtige navn naturligvis findes. Men hvad er et godt hundenavn egentlig?

Ventetiden til hvalpen flytter ind kan være lang og ulidelig. Heldigvis kan du bruge den til at hvalpesikre hjemmet, købe de vigtigste ting og finde det helt rette navn.

At finde det rette navn kan være svært og der er mange holdninger til, hvad et godt hundenavn er. Nogle vælger et menneskenavn, mens andre vælger et navn der er et mere typisk "hundenavn" som Fido eller Vaks. Uanset hvad du vælger at kalde din hund, så er der nogle ting der er vigtige at overveje.

Vælg et navn med en god rytme! Et tostavelsesnavn er optimalt, fordi det er let at kalde. Eksempelvis "Pelle" er lettere at kalde end "Vaks" og "Bella" er lettere at kalde end "Prik". Forestil dig at du skal kalde på din hund på lufteturen og se, hvad du kan lide at kalde. Et enstavelsesnavn kan også nogle gange komme til at lyde "hårdere" når man kalder, og det er vigtigt at du kan kalde navnet med glad stemme.

Om din hvalp skal hedde Preben, Bo, Bella eller Boss, så husk på at du skal leve med navnet de næste mange år. Og husk at hunden er relativt ligeglad, så længe du lærer den, hvad dens navn er på en glad og positiv måde.