Katte og nytår

De fleste katte bliver generelt påvirket af nytårsfyrværkeri i mere eller mindre grad. Nolge katte er voldsomt angste og kan have store problemer i perioden omkring nytår.

Nytårsaften og perioden op til kan være en voldsom oplevelse for katten. 

Katten viser angst for fyrværkeri ved fx:

Heldigvis kan vi hjælpe katten, både ved medicinering med naturmedicin og ved at lave små ændringer på selve nytårsaften.

Ikke receptpligtig medicin & kosttilskud

Der findes flere forskellige former for beroligende naturmedicin, der har bevist effekt. De fleste fås som kosttilskud og enkelte som spray. De er ikke receptpliglige. Ofte skal behandlingen med naturmedicin startes senest 2-4 uger før selve nytårsaften. Det er derfor vigtigt, at du kontakter din dyrlæge i god tid for at spørge om råd eller vejledning.

Selve nytårsaften

Vi kan selv gøre meget for at hjælpe vores kat igennem nytårsaften. Et par dage inden kan man indrette en hule, et trygt sted for katten. Det kan være i bunden af et skab, hvor man også sætte rmad, vand og kattebakke ind. Selvom din kat måske normalt besørger udendørs, så er det vigtigt at den i dagene omkring nytår kan bruge kattebakken. Træk gardinerne for og sæt en radio ind i rummet. Nogle katte vil søge ind under sengen eller sofaen og det er fint at lade dem få fred der.
Sørg for at holde din kat inden døre fra middag nytårsaftensdag.