Genoptræning af kat

Genoptræning (rehabilitering) betyder direkte oversat "at vende tilbage til tidligere funktion." Det betyder, at katten trænes til at re-tilpasse sig til et normalt liv.

Stadig flere komplicerede kirurgiske indgreb udføres på katte. Det indebærer, at efterspørgslen og behovet for genoptræning og efterbehandling øges. Mange dyrehospitaler og dyreklinikker lægger stor vægt på efterbehandling.

Genoptræning kan indebærer alt fra information om forskellige træningsmetoder til praktiske undersøgelser og øvelser med katten. Normalt foretages en individuel genoptræningsplan. Ved genoptræningsbesøget udføres en grundig undersøgelse af kattens fremskridt, og en plan for efterfølgende træning tilbydes.

Når træningen skal planlægges, er det vigtigt at besøge dyrlægen. Ofte strækker behandlingstiden sig over flere måneder med kontinuerlige opfølgninger, indtil katten har opnået sin maksimale ydeevne i forhold til forudsætningerne.
Rehabiliteringspersonalet, som er vant til denne type patienter, hjælper med eventuelle problemer og besvarer de spørgsmål, der efterhånden måtte dukke op.

Genoptræning er også en vigtig funktion for katte med skader, der ikke kan behandles kirurgisk, da passende genoptræning kan give dem funktionen igen.

Eksempler på forskellige former for genoptræning er massage, udstrækning, svømning, akupunktur, vibrationsplade og elektroterapi.

Kontakt din nærmeste AniCura genoptræningsafdeling for mere information om rehabilitering.