Den bedste mulige kattesommer

I sommermånederne kommer mange katte, som normalt kun opholder sig indendørs, med i feriehus, på båden og ud på balkonen. Dette indebærer ofte et helt nyt miljø for mange indekatte, som ikke altid er forberedt på sommerens farer.

Vi har en tendens til at tro, at katte er smidige og ikke kan falde ud af båden eller ned fra balkonen, men fakta er, at dette er relativt almindelige årsager til skader i sommermånederne. Derudover ses mange bidskader, da vi ser flere katteslagsmål i sommerhalvåret.

Nedfaldskader efter katte er faldet flere etager ned er ofte alvorlige. Det kan dreje sig om brud, skader på lunger og luftveje, skader på bughuleorganer og sårskader. Nogle patienter må videresendes til specialister for operation. Bidskader og skader på halsen eller armhuler fra kattehalsbånd, som har siddet fast, er også årsager til sommerbesøg hos dyrlægen.

Før sommer og ferietid kan det være fornuftigt at tage sine forholdsregler, som f.eks. at sætte et net op på balkonen, købe et kattehalsbånd som går op af sig selv, selvom katten sidder fast, samt at følge nøje med, når katten luftes eller færdes i nye omgivelser for første gang.

Dyrlægens tips til en god kattesommer:

Hvis ulykken er ude – katteslagsmål og bidskader: Dette kan du gøre selv:

Hvornår bør dyrlægen kontaktes?