Træn din hund i at gå til dyrlægen

Træn din hund i at gå til dyrlægen

Du kan gøre din hund til en bedre patient ved at træne den i at gå til dyrlægen. Med ganske lidt træning kan du gøre det til en lettere og sjovere oplevelse for din hund at komme til dyrlægen. Her får du tips til træningen.

Dyrlægen betyder nåle, ubehagelige undersøgelser, at nogen roder i munden på hunden og rører den over det hele. For mange hunde er det virkeligheden, men det kan du ændre for din hund. Med træning kan du lære din hund, at de mest almindelige undersøgelser ved dyrlægen blot er træning, der bliver belønnet. Du kan på den måde gøre din hund til en bedre patient, og undgå at den får en dårlig oplevelse ved dyrlægen.

Ørerne

Væn din hund, til at du rører ved ørerne. Du kan også trække let ud i øret, så du kan se ned i selve øregangen. Husk at belønne!

Munden

Træk læberne let tilbage og se hundens tænder. Start med at belønne for at du bare rører læberne og byg gradvist øvelsen op. Hvis din hund er utilpas eller trækker sig, så gå et skridt tilbage i træningen.

Poter og tæer

Mange hunde er sarte omkring deres poter og tæer, og det er helt normalt. Væn din hund til at du kan løfte poten, og se både pote og tæer. Start med bare at røre din hunds poter og beløn. Herefter kan du gå videre til at løfte poten og belønne. Til slut kan du løfte og se tæerne, belønne og slippe. Vær opmærksom på at du belønner imens du løfter/holder poten, så hunden ikke får belønning for at trække sig væk.

Kroppen

Træn din hund til at blive rørt overalt på kroppen. Husk at belønne! Lær hunden at det er okay, at du tager en håndfuld hud ved nakken og blidt holder fast. Beløn rigeligt mens du træner! På den måde er hunden vant til den bevægelse dyrlægen udfører, når din hund skal vaccineres.

Ligge på siden

For mange hunde kan det være ubehageligt at ligge på siden og blive undersøgt, særligt hvis den er et nyt sted som ved dyrlægen. Derfor er det værdifuldt at du har lært den det hjemmefra. Start med din hund liggende, og før langsomt godbidden hen over hundens skulder, så hunden falder ned på modsatte skulder. Beløn. Når hunden er tryg ved dette, kan du føre godbidden længere hen over skulderen, til hunden er helt nede på siden. Sæt en kommando på øvelsen og husk at beløn!