Køresyge hos hund

Hunde kan undertiden rammes af køresyge. Sommetider skyldes det en lidelse i det indre øres balanceorgan, men oftest er der ingen medicinsk årsag til køresyge.

Køresyge viser sig ofte ved, at hunden savler eller kaster op. Nogle gange forekommer endda diarré.

Køresyge kan ofte forebygges ved, at hvalpen trænes til at være med i bilen, når den holder stille, og at den får positive oplevelser i bilen. I begyndelsen af ​​træningen er det bedst at køre meget korte strækninger. Efter et lille stykke tid kan bilturen afbrydes for pause og leg. Længden af ​​turene kan siden øges langsomt. Risikoen for at hunden kaster op reduceres, hvis fodring undgås i et par timer før afgang.

Nogle hunde kan lide at se ud af vinduet, når de rejser. Buret kan hvis muligt placeres lidt højere i bilen. Visse hunde kan synes, at det er rart at ligge i mørke. Da kan et tæppe lægges over buret. 

Der findes forskellige hjælpemidler mod køresyge, såsom beroligende duftferomoner og kosttilskud. En del er receptfrie. Spørg om råd hos dyrlægen eller på apoteket. Undgå at bruge egne lægemidler. For at få receptpligtig, beroligende medicin skal hunden først undersøges af en dyrlæge.