Hvordan giver jeg min hund medicin?

I forbindelse med et besøg hos dyrlægen kan receptpligtigt medicin udskrives. Medicinering er en del af behandlingen og er vigtig for, at hunden bliver rask.

Tabeletter

Meget medicin fås kun i tabletform eller som kapsler. Visse medikamenter bør ikke gives i forbindelse med fodring, mens andre helst skal gives sammen med mad. Kapsler kan normalt ikke deles, medmindre det står i indlægssedlen. Læs medicinens indlægsseddel grundigt.

Det fungerer normalt fint at knuse de fleste tabletter og blande dem i maden. Den nemmeste måde at give tabletterne / kapslerne på er, at putte dem direkte i munden på hunden. Hvis hunden er madglad virker det ofte fint at putte tabletten ind i en frikadelle, en lille klat leverpostej eller lignende.

Hvordan gives tabletter?

Flydende medicin

Flydende medicin kan ofte gives med en ske. Hvis dette opleves som værende vanskeligt, findes der normalt medicindoseringssprøjter på apoteker.

For visse medikamenter medfølger en sprøjte. Husk ikke at sprøjte medicinen direkte ned i halsen. Der er risiko for, at medicin kan ende i luftrøret i stedet.

En del flydende medikamenter kan med fordel gives i forbindelse med fodring. Giv gerne en mindre mængde mad med medicin i, så medicinen med sikkerhed indtages. Herefter kan resten af maden gives.