Vaccinationer beskytter din hund mod smitsomme sygdomme, der i sidste ende kan være livstruende. Hunde vaccineres mod parvovirus, hvalpesyge, smitsom leverbetændelse (hepatitis), leptospirose og ofte mod kennelhoste og rabies.

Rynkeby

Dyrlægerækken 1 5350 Rynkeby
Rutevejledning +45 6539 1004

Hundevaccination - Sådan beskytter du din bedste ven

Hos AniCura mener vi, at det vigtigste er jeres kæledyrs helbred og trivsel. Vacciner forebygger mange sygdomme, der kan ramme din hund. Vaccinering har længe været anset som den nemmeste måde at sikre hunde et sundt og langt liv.

Hvorfor skal hunde vaccineres? 

Flere af de sygdomme, der vaccineres mod, er potentielt livstruende sygdomme, som heldigvis er sjældne i Danmark med kun nogle få rapporterede tilfælde hvert år.

Ved at lade din hund vaccinere forebygger du ikke kun, at din hund bliver smittet, du bidrager også til at holde det totale smittetryk nede, hvilket betyder mængden af smitteemner i hundepopulationen på et lavt niveau.

Hvad skal hunde vaccineres mod?

Hundesyge

En virus, som angriber hundens kropsystemer, hvilket resulterer i en infektion, som kan være særdeles svær at behandle. 

Symptomer er blandt andet nedsat appetit, udflåd fra næse og øjne, væskemandel, hoste og lungebetændelse, fortykkelse af huden på snude og trædepuder samt opkast og diarré. Denne sygdom kam være livstruende, men er heldigvis sjælden i Danmark.

Rabies / hundegalskab 

Rabies eller hundegalskab er en virusinfektion, der angriber nervesystemet. Sygdommen kan overføres fra hunde til mennesker og er din hund først blevet smittet, kan den desværre ikke helbedredes. Heldigvis kan sygdommen forebygges med en vaccine. 

Parvovirus

Parvovirusinfektion hos hunde er en virus, som inficerer hundens mave-tarmkanal. Parvovirus spredes via en smittet hunds afføring og kan blive transporteret via poter, pels, fodtøj m.m. Smitten spredes allerede inden hunden får symptomer.

Kennelhoste

Kennelhoste er normalt ikke farligt, men det er en smitsom luftvejsinfektion hos hunde, som kan lede til følgeinfektioner, som i sig selv kan være mere alvorlige. Kennelhoste har fået navnet, da den oftest forekommer, når mange hunde er samlet fx i kenneler eller hundepensionater. 

Leptospirose

Leptospirose kaldes også ”rottesyge” og i de seneste år har vi oplevet flere tilfælde end tidligere. Infektionen kan være livstruende for både hunde og mennesker, hvis den ikke behandles. Den skader primært lever og nyrer og kan forårsage alvorlige organskader

Anbefalinger af kernevaccinationer for hunde

AniCura anbefaler følgende vaccinationsprogram for at sikre din hund bedst muligt: 

Skal hunde vaccineres inden rejse?

For hunde som skal rejse til udlandet kræves yderligere vaccinationer. Ifølge Fødevarestyrelsen og andre EU-landes regelværk skal hunden være vaccineret mod rabies og have et EU-pas.

I mange lande forekommer smitsomme sygdomme, som er meget sjældne i norden, såsom leptospirosis og leishmaniasis. Kontakt et at vores dyrehospitaler eller dyreklinikker for mere information, hvis du planlægger at rejse til udlandet med din hund. Du kan også se nærmere vejledning på fødevarestyrelsens hjemmeside.

Skal tæver vaccineres inden avl?

Planlægger du at bruge din tæve i avl, er det muligt at vaccinere mod herpesvirus (CHV-1). Herpesvirus giver sjældent symptomer hos voksne dyr, men kan forårsage infertilitet, aborter, dødfødte hvalpe og svage hvalpe, der dør kort efter fødslen.

Får hunde bivirkninger ved vaccination?

Det er usædvanligt, at hunde rammes af bivirkninger af vaccinen, men ildebefindende, feber eller allergisk reaktion, kan forekomme. Dog er de gavnlige effekter ved vaccinen større end eventuelle bivirkninger.

Priser på vaccination af hunde 

Du finder prisen hos din lokale dyrlæge herunder. 

AniCura Aarhus Dyrehospital

AniCura Familiedyrlægerne Aars

AniCura Familiedyrlægerne Aalborg

AniCura Københavns Dyrehospital

AniCura Dyrehospitalet City Syd

AniCura Dyreklinikken Nørresundby

AniCura Gistrup Dyrehospital

AniCura Odense Dyrehospital

AniCura Varde Dyrehospital

AniCura Centrum Dyrehospital

AniCura Frederiksværk Dyrehospital

AniCura Hjørring Dyrehospital

AniCura Holbæk Dyrehospital

AniCura Rynkeby Dyreklinik Rynkeby

AniCura Rynkeby Dyreklinik Nyborg

AniCura Rynkeby Dyreklinik Kerteminde

AniCura Skovlunde Dyrehospital -

AniCura Sydvet Dyrehospitaler i Rødding

AniCura Sydvet Dyrehospitaler i Sommersted 

AniCura Vangede Dyreklinik -

AniCura Virklund Dyrehospital 

AniCura Østergaard Dyrehospital

 

Rynkeby

Dyrlægerækken 1 5350 Rynkeby
Rutevejledning +45 6539 1004