Med en sundhedsundersøgelse kan man opdage forandringer i kroppen, som kan forårsage problemer for hunden eller katten på lang sigt. Eftersom mange sygdomme har et langsomt udviklingsforløb, kan sygdomme opdages i tide gennem en sundhedsundersøgelse.

Rynkeby

Dyrlægerækken 1 5350 Rynkeby
Rutevejledning +45 6539 1004

Afhængig af dyrets alder, race, sygdomsstatus anbefales sundhedsundersøgelser med forskellige intervaller. Hos et sund og rask dyre anbefales en undersøgelse og opdatering på vaccination en gang årligt. I andre tilfælde kan der anbefales sundhedsundersøgelse mellem en og fire gange årligt. Dyr plejer at regnes som ældre, når de har passeret halvdelen af deres levetid. Alt efter racer kan dette tidspunkt variere mellem 6 og 9 år for hunde, mens katte plejer at regnes for ældre fra syv til ti års alderen.

Ved en sundhedsundersøgelse, foretager dyrlægen en klinisk undersøgelse af hunden eller katten. Dyrets almene tilstand, mundhule inkl. tænder, hud, øjne og ører mm. inspiceres. Dyrlægen lytter til hjerte og lunger. Ofte analyseres en blodprøve og derudover en urinprøve i forbindelse med sundhedsundersøgelsen.

Hvis der findes tegn på abnormaliteter i forbindelse med sundhedsundersøgelsen, kan en udvidet undersøgelse og udredning foretages, afhængigt af hvilke parametre der er unormale. Som regel bookes et nyt besøg for dette.

Har hunden eller katten sygdomssymptomer, bør et normalt dyrlægebesøg bookes i stedet for en sundhedsundersøgelse.

Rynkeby

Dyrlægerækken 1 5350 Rynkeby
Rutevejledning +45 6539 1004