Inden udstillinger, udstedelse af EU-pas, forsikring af dit dyr eller ved andre behov, kan vores dyrlæger hjælpe med flere forskellige typer officielle attester.

Kerteminde

Strandgade 43 5300 Kerteminde
Rutevejledning +45 6532 1777

Sundhedsattest

Inden rejse til visse lande indenfor EU kræves det, at dyret har en sundhedsattest. Vi anbefaler, at man undersøger, hvad der gælder for det aktuelle land hos fødevarestyrelsen.

Der findes også andre sammenhænge, hvor dyreejere skal kunne fremvise en attest. I disse tilfælde er det som regel tilstrækkeligt, at dyrlægen forfatter en attest i forbindelse med besøget.

I nogle tilfælde kan du have behov for en særlig sundhedsattest. Dette kan eksempelvis være i forbindelse med avl på visse racer, hvor man kan have behov for en patella-attest, en kryptochidattest eller andet. Disse attester kan vi udføre på alle vores klinikker og hospitaler.

Specialistattest 

Hos visse racer findes sundhedsprogrammer som kræver, at hunden eller katten undersøges af en dyrlæge med specialistkompetence i hundens eller kattens sygdomme eller anden specialistkompetence, f. eks. hjerteattest eller øjenattest. Hos AniCura findes alle slags specialistkompetencer som er nødvendige for at lave en specialistattest.

Livsattest

Hvis hunden eller katten har en livsforsikring beder forsikringsselskabet, i forbindelse med en aflivning, dødsfald eller funktionsnedsættelse, om at få en livsattest udført af dyrlægen, som har taget hånd om dyret. Inden aflivningen kan forsikringsselskabet kræve en undersøgelse af dyret for at fastsætte årsagen til aflivningen. Dyrlægen sender sædvanligvis en kopi af livsattesten til dyreejeren. 

Kerteminde

Strandgade 43 5300 Kerteminde
Rutevejledning +45 6532 1777