Autoriseret Veterinærsygeplejerske

Mette har altid vidst, at hun ville arbejde med dyr, og siden hun var helt lille har særligt katte haft hendes store interesse. Da hun i 2002 fik tilbudt en elevplads som veterinærsygeplejerske på Frederiksværk Dyrehospital, var der ingen tvivl i hendes sind om, at jeg måtte flytte fra Sønderjylland til Nordsjælland for at tage sin drømmeuddannelse.

I marts 2006 blev Mette færdigudlært og kort efter fik hun en stilling som barselsvikar på Avedøre Dyreklinik. I november 2006 opstod der en ledig stilling som barselsvikar på Odense dyrehospital, og hun flyttede til Fyn.

Efter sit vikariat på Odense dyrehospital blev Mette i januar 2008 ansat på AniCura Rynkeby Dyreklinik. Hun er oftest den, der tager imod patienterne i venteværelset, og står desuden for at bestille varer til butikken. Mette har altid været et "kattemenneske", og i den forbindelse har hun været på en del kurser i ind- og udland og læst en del om netop katte. Mette holder engang imellem "katteaftener" på klinikken i Rynkeby eller i Nyborg.

I marts 2019 blev Mette færdig som certificeret katteadfærdsrådgiver. Det er en meget spændende og udfordrende 2 årig uddannelse, som udelukkende foregår online. Uddannelsen består af 9 moduler, med 10 eksamensopgaver på hvert modul. Du kan læse mere om Mettes uddannelse her: https://icatcare.org/learn/distance-education/behaviour/advanced

I efteråret 2009 var Mette sammen med andre veterinærsygeplejersker og dyrlæger i Indien i nogle uger for at arbejde med gadehunde.
I januar og februar 2012 var hun i Afrika for at arbejde med store kattedyr, aber og andet godt fra savannen. Mette var i Afrika igen i januar og februar 2013.

Udover sit arbejde på AniCura Rynkeby Dyreklinik arbejder Mette også som frivillig på Inges kattehjem i Odense ca en gang om ugen.

Derhjemme har Mette tre dejlige katte: Lua som er en rød huskat fra juni 2006 samt Grev Leif Letago Van der Myliefde og Baron Ingolf Thanda van der Myliefde fra sommeren 2013.

Uddannelse

Veterinærsygeplejerske i 2006

Særlige kompetencer

Certificeret katteadfærdsrådgiver. Hovedansvarlig for butikken i Rynkeby.