Beroligelse af dyret kan være nødvendigt for at kunne foretage udredning eller behandling, samt for at mindske stress hos dyret. Ved en beroligelse reagerer hunden eller katten mindre på håndtering og andre ydre stimuli.

Hobro

Smedevej 40 9500 Hobro
Rutevejledning 9852 3322

Ved mindre operative indgreb kan der anvendes en let narkose, f eks. i kombination med lokalbedøvelse. Der behandles altid med smertestillende før og efter et kirurgisk indgreb. Bedøvelse anvendes også ved undersøgelser, der kræver, at hunden eller katten ligger stille. Eksempler herpå kan være røntgenundersøgelser, CT-scanninger, samt udvidede mundhuleundersøgelser. Ved bedøvelse injiceres et bedøvende middel i blodet eller musklen. Nogle bedøvende stoffer har en antidot, som modvirker narkosen, som gives efter undersøgelsen eller operationen.

Der er risici ved både beroligelse og narkose, da dette i forskellig grad påvirker vejrtrækningen og kredsløbet. Derudover er der risiko for opkastning og derved fejlsynkning hos den bedøvet patient. Det er derfor vigtigt at patienten faster 8-12 timer før narkosen.