Kloklipning er en vigtig del af den daglige pleje. For lange kløer indebærer øget risiko for klobrud eller for, at en forvokset klo skal vokse ned i trædepuden med slemme og smertende sår til følge.

Aars

Industrivej 4 9600 Aars
Rutevejledning 98 62 31 00

For det fleste hunde og indekatte er det nok at få kløerne klippet en gang om måneden, men klotilvæksten er lige så individuel som kloslitagen, så en del har brug for hyppigere kloklipning og andre sjældnere. Hårdtarbejdende hunde holder indimellem deres kløer i en god længde gennem slitage. Vildtkløer og ulvekløer (som sidder lidt oppe på benene) bør klippes oftere end de øvrige, eftersom de ikke bliver slidt naturligt, når dyret går.

Udekatte har brug for deres skarpe kløer til at klatre i træer og forsvare sig mod vilde dyr og andre katte. Derfor anbefales det ikke, at man klipper kløerne på dem. For indekatte er det vigtigt, at man sørger for, at der er gode kradsebræt flere steder indendørs for at modvirke, at de hvæsser kløer på møbler og indretning. Indekatte kan  have behov for kloklipning.

Mange hunde og katte klarer fint, at man klipper deres kløer, men en del kan være ømme om poterne. Det er bedst at træne hvalpen og killingen i at få klippet kløer tidligt, så det bliver en del af hverdagen. Kloklipning bør altid trænes med positiv forstærkning, hvor dyret belønnes for den korrekte adfærd.

Indimellem oplever dyreejeren, at det er svært at vide, hvor meget man skal klippe af uden at beskadige nerven. Vi tilbyder hjælp til regelmæssig kloklipning såvel som instruktioner til dyreejere, som gerne vil lære at klippe kløerne selv.