Kræft - udredning af cancer og tumorsygdomme

Mistanke om, at hunden eller katten er blevet ramt af en tumorsygdom, opstår ofte, fordi dyrlægen har fundet en knude et sted på dyrets krop.

Aarhus

Hasselager Centervej 12 8260 Viby J
Rutevejledning +45 8628 2788

Specialdyrlæge i onkologi Steen Engermann står for størstedelen af klinikundersøgelserne på cancerpatienterne samt den medicinske behandling. Steen Engermann har gennemført Den Danske Dyrlægeforenings efteruddannelsesforløb i Onkologi (kræftbehandling) - et samlet 3 årig certificeringsforløb med teoretisk og praktisk efteruddannelse i ind- og udland. Han har stor erfaring i laboratorie- og specialundersøgelser af tumorer.

Vi har mulighed for såvel avanceret billeddiagnostik i form af CT-scanning, laboratoriediagnostik samt kirurgi og kemoterapi. Hvor strålebehandling kunne være relevant, formidler vi gerne kontakten til Rigshospitalets strålekanon gennem LIFE-KU.

Desværre rammer kræft også hunde, katte og andre familiedyr. Symptomerne ved kræftlidelser kan være mange og forskellige, svarende til de mange forskellige typer af kræft, der kan forekomme.
Kræft optræder oftest (men ikke altid) hos den ældre hund og kat. Derfor ser vi også en generelt øget forekomst af kræfttilfælde, da den gennemsnitlige levealder hos hunde og katte er stigende.

Symptomer der oftest ses i forbindelse med kræft (Cancer):

  • Hævelse(r) i eller under huden 
  • Nedsat appetit 
  • Vægttab 
  • Træthed 
  • Blødninger fra kropsåbninger (ex. endetarm, mundhule og kønsåbning) 
  • Øget tørst og hyppig vandladning

Symptomerne kan optræde enkeltvis eller i kombination. Jo før man får undersøgt årsagen til symptomerne - jo tidligere kan den rette behandling igangsættes. Mange kræftformer kan behandles og dyret kureres helt, hvis kræften opdages og behandles i tide. Andre former kan lindres således at dyret kan have et forlænget smertefrit og godt liv. Enhver form for behandling skal resultere i en bedring i patientens tilstand. Samtidig skal patientens livskvalitet være god/acceptabel både under og efter behandlingen.

Aarhus

Hasselager Centervej 12 8260 Viby J
Rutevejledning +45 8628 2788