Hofteledsdysplasi (HD), albueledsdysplasi (AD) og osteochondritis dissecans (OCD) er arveligt betingede udviklingslidelser, som forekommer hos hunde i mange forskellige racer. Central bedømmelse og registrering af hundens status er et af Dansk Kennelklubs genetiske sundhedsprogrammer.

Aarhus

Hasselager Centervej 12 8260 Viby J
Rutevejledning +45 8628 2788

Vigtig information inden der bookes tid til HD røntgen

Hvis røntgenbillederne skal vurderes af Dansk Kennel klub er det vigtigt, at du gør følgende:

Ring til Århus Dyrehospital og bestil en tid, og derefter køber du en rekvisition fra Dansk Kennelklub, hvorpå det noteres, hvornår du har tid og ved hvilken dyrlæge. Klik på nedenstående link for at komme til Dansk Kennelkub

Køb af rekvisition

For at resultatet kan offentliggøres, skal hunden ved røntgenfotografering være mindst 12 måneder gammel og ID-mærket. For visse racer gælder 18 måneder som grænsen. Skal resultatet registreres i Dansk Kennel Klub, så skal man medbringe en rekvisiton til dyrlægen. Denne finder du på www.hundeweb.dk.

Røntgenbillederne sendes til Dansk Kennel Klub for en vurdering, sammen med en henvisning underskrevet af dyrlægen. Med underskriften medgiver ejeren, at resultatet bliver offentligt og kan registreres i DKK's register. Billederne bedømmes af en røntgenspecialist og arkiveres hos Dansk Kennel Klub.

Hvordan foregår det?

Inden røntgenfotografering, lytter dyrlægen til hjertet. Hunden får et bedøvende præparat og alt efter hvilken type bedøvelse, hunden har fået, gives eventuelt et reverserende præparat, når røntgenundersøgelsen er færdig.

Nogle racer røntgenfotograferes for at undersøge HD, AD og OCD, mens andre blot røntgenfotograferes for at undersøge HD og AD.

 

Aarhus

Hasselager Centervej 12 8260 Viby J
Rutevejledning +45 8628 2788