Grå stær eller kataract er en alvorlig øjensygdom som kan give blindhed på grund af uklarhed i øjets linse. Derudover kan der ses regnbuehindebetændelse og grøn stær (Glaucom) som følge af grå stær. Grå stær kan behandles.

Aarhus

Hasselager Centervej 12 8260 Viby J
Rutevejledning +45 8628 2788

Udtalelser fra folk der har fået deres hund opereret for grå stær

 

Vi har fået en glad hund tilbage, som vi kendte den før.

Vi er ikke i tvivl om, at Kalle kan se rigtigt godt igen, han sidder og spejder ud gennem havedøren og gør af dem, der går forbi på fortovet uden for haven, Kalle går ikke ind i ting mere, han sidder i vinduet op til første sal og spejder efter katte i baghaven og løber igen hurtigt op og ned af trappen til første sal.

Jeg har fået en glad hund igen, Anton er lige som han var, før han fik grå stær. 1000 tak.
Det er så fantastisk at i kan gøre det min lille hund Kathrine ser så godt igen efter hun fik ordnet sine øjne for gråstær

Der er flere forskellige former for grå stær, med milde former der ikke påvirker synet og mere alvorlige former med fuldmoden grå stær og blindhed. 

Årsagerne kan tit være arvelige, men grå stær kan også ses som følge af f.eks. sukkersyge, skader på øjet, nethindesygdom eller alvorlig betændelsesreaktion. Diagnosen stilles efter en special øjenundersøgelse.

Den eneste mulighed for at give en hund eller kat med grå stær synet tilbage, er ved operation. AniCura Aarhus Dyrehospital kan tilbyde operation for grå stær evt. med ilæggelse af en ny kunstig linse.

Hvordan foregår det, hvis min hund eller kat skal opereres for grå stær?


Normalt kan patienten se allerede i løbet af ganske få dage. Der regnes med 85-90% succesrate, dvs.cirka 85% af patienterne får syn på øjet og bevarer synet.

 

Aarhus

Hasselager Centervej 12 8260 Viby J
Rutevejledning +45 8628 2788