Genoptræningsteamet

Genoptræning (rehabilitering) betyder direkte oversat "at vende tilbage til tidligere funktion." Det betyder, at hunden trænes til at re-tilpasse sig til et normalt liv.

Aarhus

Hasselager Centervej 12 8260 Viby J
Rutevejledning +45 8628 2788

På AniCura Aarhus Dyrehospital har vi 3 dygtige veterinærsygeplejersker ansat til at stå for genoptræning af vores indlagte patienter. Teamet tilbyder derudover fysioterapi for alle :-)

Fysioterapi kan gavne mange forskellige typer patienter, og kan især gøre en forskel for:

  • Seniorhunde
  • Gigtpatienter
  • Sportshunde
  • Overvægtige hunde

Hvis du gerne vil vide, hvad teamet kan hjælpe jer med, så ring på 8628 2788 og få en snak med en af vores fysioterapeuter.

Teamet består af Lene, Tine og Helen. Lene og Helen har begge bestået fagveterinæruddannelsen i rehabilitering, og Tine er godt på vej. Alle har mange års erfaring indenfor genoptræningsfeltet.

Stadig flere komplicerede kirurgiske indgreb udføres på hunde. Det indebærer, at efterspørgslen og behovet for genoptræning og efterbehandling øges. Mange dyrehospitaler og dyreklinikker lægger meget vægt på efterbehandling.

Genoptræning kan indebærer alt fra information om forskellige træningsmetoder til praktiske undersøgelser og øvelser med hunden. Normalt laves en individuel genoptræningsplan. Ved genoptræningsbesøget udføres en grundig undersøgelse af hundens fremskridt, og en plan for efterfølgende træning tilbydes eller tilpasses.

Ofte strækker behandlingstiden sig over flere måneder med kontinuerlige opfølgninger, indtil hunden har opnået sin maksimale ydeevne i forhold til forudsætningerne. 
Rehabiliteringspersonalet, som er vant til denne type patienter, hjælper med eventuelle problemer og besvarer de spørgsmål, der efterhånden måtte dukke op.

Genoptræning er også en vigtig funktion for hunde med skader, der ikke kan behandles kirurgisk, da passende genoptræning kan give dem funktionen igen. 

Eksempler på forskellige former for genoptræning er kiropraktik, fysioterapi, massagewaterwalkerakupunktur og svømning.

Kontakt dit nærmeste AniCura dyrehospital eller –klinik for mere information om rehabilitering.

Aarhus

Hasselager Centervej 12 8260 Viby J
Rutevejledning +45 8628 2788