Specialdyrlæge

lars.langerhuus@anicura.dk

Uddannelse

Veterinærmedicin på Den Kongelige Veterinær & Landbohøjskole 2002

Master of companion animal clinical science (surgery)

GP cert. small animal surgery

Særlige kompetencer

Kirurgi

Siden Lars afsluttede sin dyrlægeeksamen har han udelukkende arbejdet med hunde og katte. I 2006 blev han medejer af Aarhus Dyrehospital. 
Lars færdiggjorde i 2011 et toårigt kursusforløb i kirurgi, hvorved han opnåede tiltlen GP.cert. Herefter tog han en mastergrad i kirurgi hos hund og kat, som ligeledes varede to år.

Lars er meget engageret i at efteruddanne sig inden for kirurigsk behandling af kæledyr samt kikkertundersøgelser af led. Han deltager derfor i kurser og udenlandsophold, hvor han opnår erfaring og forbedrer sine kompetencer ved at operere sammen med specialister.

På Aarhus Dyrehospital arbejder Lars næsten udelukkende med patienter, der kræver kirurgisk behandling eller kikkertundersøgelser af led. Desuden arbejder han med patienter, der lider af sygdomme i nervesystemet, herunder diskusprolaps.
Herudover er han ansvarlig for afholdelse af seminarer og foredrag om kirurgi på Aarhus Dyrehospital for andre dyrlæger.

Lars har fået publiceret to artikler i Dansk Veterinært Tidsskrift omhandlende kirurgisk behandling af punkterede lunger samt operation af korsbåndsproblemer hos hunde. 

Læs artikel om korsbåndsproblemer

Læs artikel om diskusprolaps

Desuden har han skrevet tre artikler vedrørende diskusprolaps og rygsygomme i tidsskriftet Smådyrsjournalen.

Privat bor Lars i Hammel og har en kone, som også er dyrlæge. Sammen har de tre børn.